Viloläget Vs . Avstängning

När du är klar med din dator , kan du lägga den i en av tre lägre effekt stater : standby, viloläge och avstängning . Den avstängning och viloläge både stänga av datorn . Men av dessa två lägen , tillåter endast viloläge dig att slå på datorn igen och fortsätta precis där du slutade . Återuppta Applications
läge

viloläge sparar innehållet i datorns minne till hårddisken innan du stänger av maskinen , så att du kan slå på datorn igen och har alla dina program körs som de var . När du stänger en dator ner och slå på den igen , måste du återuppta alla dina program innan du börjar använda dem .
Diskutrymme Kostnad

Nackdelen att använda viloläge är att det måste spara hela innehållet i aktivt minne till hårddisken , vilket förbrukar diskutrymme och förlänger tiden jämfört med standby -läge innan datorn stängs av och startas upp igen . Mängden hårddiskutrymme som används är lika med mängden RAM-minne , storleken på vilolägesfil på en dator med 4 GB RAM är 4 GB
Hur Hibernate

att placera datorn i viloläge , öppna Start-menyn och klicka sedan på pilen bredvid ” Avsluta ” -knappen längst ned på menyn . Klicka på ” Viloläge ”.

På en bärbar dator , kan du även konfigurera systemet att övervintra automatiskt när du stänger skärmen eller trycker på strömknappen . Öppna Start-menyn , och klicka sedan på ” Kontrollpanelen . ” Klicka på ” Maskinvara och ljud ” och klicka sedan på ” Ändra vad strömbrytarna ska . ” Använd drop – down menyer på följande skärm för att ange när du vill att datorn för viloläge .
Aktivera viloläge
p Om din Windows 7-dator visas inte alternativet så att du kan placera datorn i viloläge , öppen Start-menyn och skriv ” cmd ” i fältet längst ner . När ” cmd.exe ” visas på resultatlistan , högerklicka på den och välj ” Kör som administratör . ” Kommandotolken visas . Skriv kommandot ” powercfg.exe /hibernate on” och tryck på ” Enter ” för att aktivera viloläge .

Lämna ett svar