Vilka ports en Remote Desktop Använd

? Portnumren domänen av nätverksresurser . Du behöver inte tänka på dem för mycket om något går fel med din ansökan , dator eller nätverk settings.If du bara inte kan få din Remote Desktop -anslutning till arbetet efter att ha kontrollerat allt annat , se till att ditt portnummer är korrekta .
Nätverk kablar
portnummer 3389

Windows Remote Desktop värd och klienten båda använder port 3389 som standard . Det är porten igenom med vilka de kommunicerar .
Portnummer

Ett portnummer är antingen specifika för ett program eller en applikation process ( i detta fall , Remote Desktop ) som använder ett kommunikationsprotokoll . I fråga om att Remote Desktop är 3389 portnummer bara en av de många hamnar som är förknippade med TCP /IP , Internet Protocol Suite .
Andra portar

Windows är programmerad att återge ljud till en fjärrdator med hjälp av UDP ( User Datagram Protocol ) först , men om inga portar finns tillgängliga för detta protokoll , kommer ljudet att gå igenom den förvalda porten för Remote Desktop , TCP /IP -port 3389 .

ändra portnummer

inte ändra portnummer för Remote Desktop , eftersom ändra porten på värddatorn kräver att alla kunder att ändra sina portar även för att ansluta . Det finns inget sätt för en klient för att automatiskt veta att hamnen har ändrats på värden , så att anslutningen kommer att misslyckas .
Sällsynta fall

Internet Assigned Numbers Authority ( IANA ) upprätthåller och tilldelar portnummer till specifika mjukvarutillverkare som behöver använda kommunikationsprotokoll i sin mjukvara .
p Det finns sällsynta fall där det portnummer för Remote Desktop behöver förändras . Om ett annat program som inte överensstämmer med den IANA regler använder port 3389 , kan Remote Desktop körs inte korrekt . I det här fallet , för att använda Remote Desktop , måste du ändra portnumret . Använd portnummer 3390 .

Lämna ett svar