Viktiga delar av en dator

Bygg din egen dator är ett kul projekt som är lättare än du kanske tror . Datorer kräver inte tusentals delar som en bil , utan bara ett litet antal väsentliga delar . Moderkort och mål

Moderkortet är den viktigaste kretskortet i datorn . Alla andra komponenter ansluta till moderkortet , som är fäst i chassit . Fallet innesluter de väsentliga delarna av datorn utom externa komponenter såsom bildskärm , tangentbord , mus och högtalare .
Processor

Processorn , ofta kallad Central Processing Unit eller CPU , är ett litet chip som ansluts till moderkortet . Processorn är hjärnan i datorn , som bearbetar all information och funktioner .
Strömförsörjning

Strömförsörjningen består av en liten låda som innehåller makt redskap och en liten fläkt för kylning . Nätaggregatet är fäst i chassit och ansluts till moderkortet . Det har även pluggar för andra delar i ärendet . Datorns nätsladd ansluts till strömförsörjningen
Ytterligare hårdvara

Datorer kräver ytterligare två bitar av hårdvara : . En hårddisk och minne . Hårddisken är den viktigaste lagring av datorn . All mjukvara är installerad på hårddisken och skapade filerna sparas där . Minne eller RAM, är små kretskort som innehåller varierande mängder av filutrymme . RAM ansluts direkt till moderkortet .

Ytterligare maskinvara som DVD – ROM-enheter , grafikkort och ljudkort är valfri därför att de inte behövs för att datorn ska fungera . Dessa ” kort ” är små kretskort som ansluts direkt till moderkortet . Vissa moderkort har video och ljud integreras i dem , vilket gör ytterligare kort onödiga . Optiska enheter såsom DVD – ROM eller CD – ROM-skivor kan förenkla installation av programvara och förbättra funktionerna i en dator .
Operativsystem

datorer kräver ett operativsystem för att fungera . Operativsystemet är en mjukvara som är installerad på hårddisken och kör alla funktioner i datorn .
Övriga komponenter

Övriga komponenter som är avgörande för en dator är bildskärm, tangentbord och mus . Högtalarna är inte obligatoriska, men förhöja upplevelsen med ljud . Dessa komponenter kontakten på baksidan av målet . Monitorn visar datainformation och har sin egen strömförsörjning . Tangentbordet och musen är inmatningsenheter som gör att du kan kommunicera med datorn .

Lämna ett svar