Vem Designad på mellanslagstangenten på tangentbordet

? Utrymmet bar inte härstammar med datorns tangentbord . Det är mycket äldre , en funktion som utvecklats för de tidigaste kommersiella skrivmaskiner . Uppfinningen av mellanslag tillskrivs den amerikanska tidningen redaktören Christopher Latham Sholes , som var en viktig figur i utvecklingen av den första kommersiella skrivmaskiner och QWERTY-tangentbord på 1870-talet . Origins of
tangentbord

Dagens datorns tangentbord är baserade på tangentbordet på en mekanisk skrivmaskin. Ingen person kan krediteras med uppfinningen av skrivmaskinen , så många olika människor och organisationer var inblandade i dess utveckling . Dock är Sholes krediteras med att utveckla de första kommersiella skrivmaskiner och utforma QWERTY -tangentbord , som fortfarande är i bruk idag .
Utveckling av
tangentbord

Sholes deltog i utveckling av tidiga tangentbord designs för skrivmaskinen tangentbord som liknade nycklarna till pianot , med två rader med tecken ordnade ungefär som de större och mindre pianotangenter . Detta arrangemang visat sig vara ohanterlig , och designen har reviderats för att ha fyra rader med nycklar . Inledningsvis var nycklarna ordnade i alfabetisk ordning , men det lämnade tangentbordet benägna att fastna . Ett arrangemang som liknar den moderna QWERTY-tangentbord uppfanns för att stoppa detta från att hända . Utrymmet bar var en lång sektion av trä som sprang under den främre uppsättning nycklar
datorns tangentbord

Datorns tangentbord har ärvt många av funktionerna i skrivmaskinen tangentbord förutom QWERTY arrangemanget , inklusive shift -tangenten, tab-tangenten , på backsteg och mellanslagstangenten . Dagens space barer är ofta mindre än de som finns på mekaniska skrivmaskiner . Detta lämnar utrymme på tangentbordet för extra kontroll eller funktionstangenter .
Extra utrymme Bar Funktioner

Samt lägga till ett blanksteg mellan tecknen , kan mellanslagstangenten tilldelas andra funktioner . På en mekanisk skrivmaskin , kan du hålla ned mellanslagstangenten när du skriver ett tecken för att stoppa skrivmaskinen s vagnmekanismen från att gå framåt . Detta gör att du kan skriva över ett tecken med en annan , för att göra symboler såsom bokstäver med accenter . På datorns tangentbord , kan du ofta använder din mellanslagstangenten för att rulla ner en sida , eller att avancera video eller ljuduppspelning .

Lämna ett svar