Varför Magneter Effect datorernas diskar

? Du kanske har blivit varnad om att låta disketter i närheten av magnetfält , eller att placera starka magneter i närheten av en dator . Många människor är omedvetna om varför det är så . Svaret ligger i hur fungerar datorns minne. Spindel Drives

viktigaste lagring för de flesta datorer är en spindel – baserad hårddisk . Spindel hänvisar till det faktum att den består av en serie av platta skivor som snurrar . Dessa skivor är är belagda med små partiklar av ett magnetiskt ämne . När läshuvudet på enheten är i närheten av dessa partiklar , kan man upptäcka vad deras läggning är . Vid skrivning till skivan, genererar skrivhuvudet ett magnetfält som ändrar orienteringen av partiklarna. Eftersom det är orienteringen av partiklarna som utgör data , något annat som förändrar det också ändrar data.
Disketter
diskar

Floppy , ursprungligen omkring 3,5 , 5 eller 7 inches torget och faktiskt lite flexibel , arbetar på samma grundprincip . En diskett innehåller endast en disk, till skillnad från hårddiskar som använder flera monterad på samma spindel . Den läs /skriv huvuden kvar inuti enheten , medan skivan kan matas ut .
Extern Magneter

Eftersom data skrivs till diskarna är i form av magnetiska partiklar , kan yttre magnetfält förändrar kraftigt det . Som en praktisk fråga , är detta inte mycket av ett problem för stationära datorer . Magnetfält minskar kraftigt i styrka över avstånd , så endast en mycket kraftfull magnet skulle innebära ett problem . Men disketter är mycket mer sårbara . Ställa in en diskett på toppen av en stor högtalare eller magneter kan förvanska data .
Använder

Denna aspekt av magnetisk lagring är inte alltid en dålig sak , dock . Elektromagneter gjorda för detta ändamål används för att radera magnetband . Magneten är helt enkelt pluggas in i ett eluttag och gnuggade i en cirkelrörelse i flera sekunder . Samtidigt är användningen av diskett minskar snabbt och göra denna fråga till en omtvistad fråga . Billig , kan USB-minnen hålla mer data från storleksordningar och är mer motståndskraftiga mot magnetfält .
Särskilda omständigheter

Även om du förmodligen inte har mycket att oroa sig i termer av att förstöra viktiga data av misstag med magneter , vissa miljöer är mer farliga än andra . Magnetic Resonance Imaging använder extremt starka magnetfält , och några magnetiska medier i samma rum som en skanner kan vara i riskzonen . Anläggningar som genererar makt , liksom kraftverksdammar , kan också utgöra en risk , som skulle laboratorier forskar högenergifysik . Emellertid skulle sådana områden markeras med skyltar som informerar dig om faran .

Lämna ett svar