Vad är syftet med dolda fält i Perl CGI

? Perl CGI former kan ta information ingått ett HTML- formulär och bearbeta det , skapa interaktiva resultat eller lagra data över flera webbläsarsessioner . CGI formen tar data genom att få värden som passerade genom en HTML , definierad av identifieringar värdenamn . Detta gör att skapa vissa sidor som är kopplade till ett Perl -server , t.ex. kundvagnar eller sidor registrering , lätt . Inom Perl CGI-skript , kan programmeraren bädda dolda fält , vilket kan hjälpa till informationsbehandling . Perl CGI

Perl CGI-skript tjänar en grundläggande funktion för att ansluta användare till webbplatser genom bearbetning användarens input i ett Perl miljö . När en användare anger någon information in i ett HTML-formulär , måste den behandlas på något sätt. Detta kan göras via JavaScript eller PHP direkt i dokumentet , men Perl programmerare skulle skapa en Perl CGI-skript , som körs på en server mjukvaruplattform som Apache med Perl tolkning kapacitet . Den Perl CGI-skript kommer att få information som skickas till den av HTML- fält .
HTML-formulär och fält

ett HTML-dokument , kommer programmeraren få användarens input genom ” bildning ” och ” Fält ” taggar . Dessa taggar utse vad ett formulär kommer att göra när en användare skickar information och hur användaren får mata in information . Så , till exempel , kan en ingång formulär som heter ” register ” ta ett användarnamn och lösenord från två inmatningsfält , och bearbeta information genom ett Perl CGI gång en inlaga knapp fältet trycks .

dolda fält

Perl CGI , dock kan programmeraren skapa ett område som fortfarande är dolda. Till exempel kan en Perl CGI-skript skapar ett dolt fält i ett dokument inte visas i webbläsarfönstret . Inte att fältet är helt dold : användare som checkar källan till dokumentet i webbläsaren kommer att se det dolda fältet i HTML-koden . Dolda fält var inte avsedda för säkerhet , dock . Snarare , de dolda fälten passerar upplysningar som inte skall ändras .
Passing Information

Ungefär som synliga fält vidarebefordra information som anges av användaren , dolda fält vidarebefordra information tillsammans med inmatat indata som är inte att manipuleras av användaren. Denna information kan avse tillståndet för sessionen , eller kan användas för att namnge en fil som skapats av användaren . I varje fall vill programmeraren att skicka information tillsammans med resten av informationen i form . På så sätt är all information som skickas på samma sätt , och kan tolkas underlättas av Perl CGI-skript .

Lämna ett svar