Vad är LTO Tape

? Linear Tape – Open , kallad LTO band , är ett system för datalagring utvecklades i slutet av 1990 . Bandet Systemet ersatte Digital Linear Tape , känd som DLT , eftersom det erbjuds större lagringskapacitet per band . LTO band -systemet har en planerad utveckling av sex generationer , varav fyra hade genomförts från och med 2010 . Det används ofta som ett backup -system för dataservrar . Tape Operations

Data lagras i fyra band på bandet tillsammans med tejp servoinformation skrivet på gränsen till bandet . Den data skrivs till bandet band i ett linjärt med varje band fyllde individuellt . The Accelis och format Ultrium av band var ursprungligen tillgänglig för
Tape Format

LTO band -system . Den Accelis formatet används en två patron rulle tejp men har fasats ut av tillverkarna . Den Ultrium formatet använder en enda rulle patron . Det har optimerats för hög kapacitet och är den nuvarande band format för LTO -systemet , enligt hemsidan topbits.com .
Kapacitet

LTO tape systemet var utformat för att kunna utvecklas i sex faser eller generationer vardera avspeglar en ökning av kapaciteten . Generation 1 , utfärdat år 1998 , hade en okomprimerad lagringskapacitet på 100 gigabyte och en dataöverföringshastighet på 40 megabyte per sekund . Generation 4 , det nuvarande systemet som av 2010 , hade en okomprimerad kapacitet på 800 GB och en överföringshastighet på 240 MB /sekund . Framtida generationer planeras för kapacitet av 6,4 terabyte med överföringshastigheter på 540 MB /sekund .
Programvara

LTO tape Systemet innehåller också uppgifter komprimeringsprogram med en 2 till 1 kompressionsförhållande . Mjukvarupaket är också tillgängliga för att automatisera processen att säkerhetskopiera servrar och hämta data från LTO band -systemet .
Fördelar

Fördelar för LTO -systemet inkluderar en förlustfri komprimering metod som kallas LTO – DC eller Streaming Lossless datakompression . Det har också flera funktioner inbyggda som gör det möjligt att skriva av uppgifter som ursprungligen skrivits av defekta delar av bandet . LTO band indexering tillåter snabb sökning av enskilda filer från bandet .

Lämna ett svar