Vad är en Palm Pilot

? En Palm Pilot är en handdator enhet eller personlig digital assistent ( PDA ) som ursprungligen introducerades av Palm , Inc. , 1996 . Nyare versioner av Palm Pilot har kompletta operativsystem och kan användas för flera företag och personliga applikationer . Historia

De första handdatorer infördes i början av 1980 , och blev kallad en ” handdator ” på den tiden . Termen ” personlig digital assistent ” inte myntades förrän 1992 . Den första av Palm , Inc. ’s Palm Pilot handdatorer , var Palm Pilot 1000 och Palm Pilot 5000 , släpps ut på marknaden i mars 1996. Palm Computing var ursprungligen ett dotterbolag till US Robotics , men har sedan knoppades av till ett eget bolag , och för närvarande producerar både fristående handdatorer och smartphones som innehåller PDA funktioner .
Funktion

Palm inte längre producerar en modell som heter ” Palm Pilot , ” men termen används ofta generiskt för att beskriva en av Palm många modeller av handdatorer och smartphones. Även funktionen för handdatorer variera något från modell , det finns vissa grundläggande funktioner som ingår i alla modeller . Alla Palm modeller köras på antingen en PC /Windows -baserade operativsystem eller en Apple /OS-system som kör grundläggande program som task- lista , kalender och kontaktlistor , kalkylator och email /Internet . Högre slutet handdatorer kan också köra Palm versioner av Office-program som Excel och Word .
Fördelar

En Palm Pilot kan hjälpa sina användare att bli mer organiserad , arbete på språng och har ständig tillgång till personlig eller affärsinformation , kontakter och mer . De flesta moderna handdatorer tillåter användaren att få tillgång till Internet via en trådlös anslutning så att han eller hon kan läsa och skicka e-post , och även tillgång till rapporter eller företagsinformation på språng . Eftersom handdatorer är så små , ​​de är lätt transporteras i en väska , ryggsäck eller portfölj , och väger betydligt mindre än en bärbar dator . Detta gör dem till ett utmärkt val för resenärer och för företagare som behöver kontoinformation tillgängliga på alla platser . Nyare modeller har även mobiltelefon tjänsten för användarna , vilket eliminerar behovet av en separat handdator och mobiltelefon .
Typer

ursprungliga Palm Pilot , den första handdator från Palm, Inc. , upphörde produktionen under 1999 , men har följts av flera generationer av handdatorer med allt fler funktioner . För närvarande Palm tillverkar nio olika modeller av smartphones och tre handdatorer ( eller handdatorer ) . SmartPhones har e-post och kapacitet webben , och två av dem också har GPS ( global positioning system ) verktyg. Både handdatorer och smartphones erbjuder ett musikprogram som låter dig använda din PDA som en MP3-spelare .
Överväganden

När du gör det beslut som PDA att köpa , ta hänsyn till din livsstil , budget och preferenser . Först av allt , vill du ha en handdator som också är en mobiltelefon , eller föredrar du att hålla två separata ? Också , vilken typ av funktioner du behöver ? Om du har en dator , kanske du vill få en handhållen dator som har Bluetooth-kapacitet , så att du kan dela information mellan de två med lätthet . Du kommer också vill bestämma vilken typ av programmering system du föredrar – OS eller Windows baserade , så många modeller fungerar enbart med det ena eller det andra . De funktioner och program som finns tillgängliga kommer att vara beroende av det system som du väljer .

Lämna ett svar