Vad är en Lame Encoder

? En LAME är en bit av programvara som används för att skapa MP3-ljudfiler . Audio kodare tar ljudfiler som finns i ett annat format och manipulera dem för att skapa en annan typ av fil . LAME är en av flera typer av MP3-kodare , och är grunden för många ljud konverteringsprogram . Bakgrund

LAME , som står för ” Lame inte är en MP3 Encoder , ” på grund av den ursprungliga programvaran inte kunna ändå koda filer , är ett open source- projekt , vilket innebär att källkoden är gratis och kan ändras av någon programmerare . Tekniken är ständigt förbättras och manipuleras av en variation av utvecklare. LAME utformades ursprungligen 1998 som ett försök att förbättra psyko- akustik , som kodar för hastigheter och brusformning , jämfört med andra ljudkodare vid den tiden , enligt MP3 – omvandlare.
Funktioner

Lamés infödda funktioner inkluderar möjligheten att koda MP3-filer i olika bithastigheter och kompatibilitet med flera operativsystem . Källkoden är inte associerat med den ursprungliga International Organization for Standardization , eller ISO , patent för MP3-kodning teknik . Detta är vad som gör LAME att fördelas gratis , utan kräver att royalty betalas ut till någon tredje part . LAME Därför används som grund , eller ingår i , många olika program .
Kodare

Program som använder LAME encoder använder en kompression och dekompression algoritm för att ta en ursprungliga ljudfil och omvandla den till MP3-format . Ofta görs detta för en användare av programvaran genom att välja en fil , välja önskad typ av fil och klicka på ” Start”. De filtyper som LAME kodaren kan dold variera beroende på program , liksom de typer av MP3-filer det kan dold till . De närmare detaljerna kring vad en LAME kan åstadkomma är unika för varje program som använder det , eftersom utvecklarna har möjlighet att göra justeringar i programvaran . Addera Programvara

Fri programvara som använder LAME i sin ram inkluderar , Audacity , getid3 ( ) och VideoLAN produkter . Medan LAME källkod är tillgänglig för gratis , många program som använder det inte . Easy CD – DA Extractor , dBpoweramp och Media Blaze Pro är exempel på kommersiell programvara som använder LAME .

Lämna ett svar