Vad är en ISO skivavbild

? ISO står för International Standards Organization . En skivavbild är en stor , enda fil som innehåller hela innehållet i en skiva , vanligen en CD eller DVD . Något som är en ISO skivavbild är en hel kopia av innehållet på en disk i en fil som överensstämmer med ISO- organisationen . Syfte

Den främsta anledningen en ISO bild skapas är så kopior kan göras på en CD /DVD utan att använda två enheter .
Historia

Innan skapandet av ISO-filer , om du ville ha en kopia av en CD /DVD , behövdes två enheter så att datorn kan läsa från en CD /DVD och skriva till den andra enheten . ISO-filen gör så att endast en skrivbar enhet krävs .
Portabilitet

Användningen av ISO-format har gjort hela innehållet på en CD /DVD lätt att packas och flyttas över nätverk , oftast Internet .
Användbarhet

ISO -formatet är ett komprimerat format , och kan inte användas för att få tillgång till informationen i filen . Det enda sättet att läsa data i ISO -filen är att använda filen med ett lämpligt program program som kommer att utöka ISO-filen och skriva innehållet till en ny skrivbar CD eller DVD .
Montering

mer avancerade applikationsprogram med mer kraftfulla datorer ger användaren möjlighet att faktiskt simulera en CD eller DVD genom att montera innehållet i ISO- filen i minnet . Detta låter användaren se och använda innehållet i filen .

Lämna ett svar