Vad är en 380 Fel i Vb

? I Visual Basic , ” Error 380 ” betyder ” Ogiltig Värde . ” Visual Basic kommer att kasta detta fel under körningen om en kontroll egendom ändras till ett värde som den inte kan hantera . Funktion

Error 380 sker när en händelse försöker ändra en kontroll egendom värde till en ogiltig exempelvis ändra ett heltal egendom till ett booleskt värde . När detta händer , kommer programmet att skapa en pop – up rutan för att informera användaren om felet och krascha programmet utan att ge någon närmare information .
Överväganden

eftersom Error 380 sker vid run-time , kan en programmerare märker inte i sin kod att potentialen för felet att inträffa föreligger . Visual Basic inte kan testa för fel när den sammanställer ett program , så programmeraren grundligt bör testa sina uppgifter innan du släpper programmet för distribution .
Varning

En programmerare borde skriva funktioner för att hantera fel . Om han inte gör och Error 380 inträffar , kommer programmet att krascha och kan inte sparas . Det enda sättet att åtgärda felet efter är att få tillgång till koden , åtgärda problemet och bygga om programmet .

Lämna ett svar