Typer av QWERTY tangentbord

QWERTY-tangentbordet har använts på maskiner inmatingsspråk sedan skrivmaskinen uppfanns . Av de många former av QWERTY-tangentbord under åren , den mest erkända är skrivmaskinen versioner och versioner som används i dator -ingång i dagens värld . QWERTY-tangentbord är det vanligt tangentbord för dator användning i de flesta engelsktalande länder . PS /2

Före populär användning av USB-port för kringutrustning , har tangentbord vanligtvis ansluten till datorn via en PS /2 port på baksidan . PS /2 portar var färgkodade för musen och tangentbordet . PS /2 portar används fortfarande för tangentbord på nästan alla moderkort , men fler tangentbord kommer med standardiserade USB-portar . Vissa datoranvändare föredrar PS /2 tillförlitlighet för sina tangentbord eller inte har tillräckligt med USB-portar för att utnyttja tangentbordet . Dessa användare kan använda en USB till PS /2 adapter för att konvertera Stickproppen i änden av tangentbordet .
USB

USB-tangentbord blir snabbt standard i personliga datordrift . USB-tangentbord ansluts till datorns moderkort via en USB -port på framsidan eller baksidan av datorn . När inkopplad , drar tangentbordet dess nödvändiga ström från USB -porten , liksom reläer skriva signaler till datorn för visning på skärmen . USB-tangentbord är lätt att hitta i de flesta amerikanska datorbutiker och bör vara lätt att byta ut om det behövs . USB-tangentbord kommer att ansluta till de flesta USB expanderande kablar med flera USB- stift för en USB -port . Dock använder flera tangentbord från en källa inte föreslagits , eftersom det sannolikt kommer att orsaka en dator att frysa .
Trådlösa

Trådlösa tangentbord fungerar genom flera typer för överföring av tjänster , även om den mest lätt att hitta är Bluetooth-tangentbord . Bluetooth tangentbord drivs av batterier , vanligtvis AA -format , och överföra sin signal till en liten mottagning öga ställa upp på skrivbordet inom sitt område . Detta mottagande öga är ansluten till datorn tornet med trådbunden eller trådlös USB -port och skickar meddelanden till moderkortet genom denna metod .
Virtuella

Virtuella tangentbord är tangentbord som finns endast i form av pixlar på en bildskärm. Dessa tangentbord används med en mus för ändamål hemdator. Virtuella tangentbord blir mer allmänt sett med tillkomsten av poster som iPhone , Internet – Åtkomst video spelsystem och textmeddelanden . Tillförlitliga virtuella tangentbord är lättare att hitta med touch – screen teknik långsamt vinner erkännande i privat elektronik bruk .

Lämna ett svar