Tips om Barn & Datorer

Datorer är viktiga verktyg som ger barnen tillgång till nyheter och information från hela världen . Som höghastighetsinternet blir mer utbredd , är fler och fler barn växer upp med datorer som främsta studiehandledning och underhållning fordon . Om dina barn använder datorn , måste du se till att de gör det på ett säkert sätt . Fastställda regler

Sitt ner med dina barn och prata med dem om lämplig datoranvändning . Du bör gå dem även grundläggande datorkommandon och Internetanvändning och förklara för dem områden på datorn som är off-limits , som systemet mappar . Du bör också utse timmar för att spela videospel eller planlös webbsurfning att se ditt barn inte slösa för mycket tid att stirra på en datorskärm när han kunde spela utanför .
Föräldrakontroll

Förutom en stark antivirusprogram svit , bör du investera i program för föräldrakontroll . Dessa verktyg är ofta inbyggda i antivirusprogram . I huvudsak , föräldrakontroll kan du övervaka ditt barns webb , blockera vissa webbsidor , skydda vitala delar av datorn och begränsa ditt barns tillgång till nätverket. Föräldrakontroll är särskilt bra om du inte alltid kan direkt övervaka ditt barn .
Internethot
p Det är ett brett spektrum av hot på nätet , från sexuella rovdjur till identitetsstöld. Det är viktigt att du talar med dina barn om potentiella faror som finns på webben . Låt dem veta att de inte ska prata med främlingar på nätet eller dela sin personliga information . De bör också aldrig anta att personen de pratar med talar sanning . Påminn era barn att de skulle komma till dig med frågor om något konstigt händer på nätet .
Användarkonton
p Om din familj använder en delad dator bör du skapa specifika användare konton för varje person. Detta gör att du kan hålla känsliga personliga filer separat och säker , och det ger en känsla av avskildhet för både dig och dina barn och hjälper till att förhindra dina barn från att installera eller ta bort programvara utan ditt godkännande, de flesta användarkonton kommer med inbyggd åtkomstkontroll . Ange lösenordet för ett administratörskonto till något som dina barn kan inte räkna ut att se detta lager av säkerhet pinnar . Addera

Lämna ett svar