Steg för att Radera en hårddisk i Windows XP

Ofta är det nödvändigt att radera en dators hårddisk eftersom ett virus har invaderat operativsystemet eller för att du vill radera alla dina personliga data innan du säljer eller ger bort din dator till någon annan . Det finns olika sätt och program tillgängliga för att radera en dators hårddisk , men det enklaste sättet är att formatera om hårddisken själv . I grund och botten , vad formatering raderar all tidigare data och system på datorns C -enhet , så att du kan installera ett nytt operativsystem på en ny skiffer . Saker du behöver
Computer Review, Windows XP operativsystem Start-CD
Visa fler instruktioner
1

Load operativsystemet Windows XP skiva systemstart i datorns skivenhet . Stäng av datorn .
2

Tryck på ”Power ” -knappen för att starta om datorn . Datorn kommer att starta upp från XP-skivan .
3

Tryck ” F10 ” efter välkomstskärmen har lästs listan över boot drivrutiner . Alternativt , välj ” Återställningskonsolen ” och tryck på ” Enter ”.
4

Skriv in lösenordet för administratör . Tryck på ” Enter ”. Om datorn är inställd på att inte kräva ett administratörslösenord , tryck på ” Enter ”.
5

Type ” Karta ” och tryck på ” Enter ”.
6

Type ” format C : /fs : ntfs ” när du får frågan vilken enhet du vill formatera . ” Tryck på ” Enter ”.
7

Type ” Y ” för ja när du får frågan om du vill fortsätta . Tryck på” Enter ”.
8

Type ” Exit ” när formateringen är klar . Tryck ” Enter ” för att avsluta boot skivan och starta om datorn . systemet kommer att starta från XP- skivan . Vänta tills välkomstskärmen har lästs listan över boot drivrutiner och välj ” 1 ” till installera om Windows XP på din dator .

Lämna ett svar