Softswitch Protocol

nätverksprotokoll fungera som en uppsättning regler emissionsgarantier samspelet mellan flera nätverk och kommunikation komponenter . Den softswitch protokoll är ett sådant protokoll . Identifiering

En softswitch är en mjukvarubaserad växelsystem . Det fungerar som ett gränssnitt för tillämpningsprogram ( API ) överbrygga det allmänna nätet telefonnätet ( PSTN ) och Voice over Internet Protocol ( VoIP ) kommunikationsnät . Den softswitch protokollet fastställs regler och specifikationer som gäller för softswitch gränssnitt med VoIP och PSTN -komponenter för att leverera en blandning av tal , fax , data och video över ett VoIP -system .
Funktion

ett VoIP-system driver flera interna protokoll såsom session Initiation Protocol ( SIP ) , som förbinder den vanliga telefonen privat växel ( PBX ) till Internet , och H323 -protokollet , som definierar en uppsättning protokoll för att ge ljud och visuell kommunikation över ett datornätverk. Den softswitch stöder VoIP -system , till exempel att samtidigt och öppet stöd för SIP och H323-protokollen .
Betydelse

VoIP telefonitjänster revolutionerat alternativen taltelefoni för den genomsnittlige konsumenten . Softswitch och tillhörande kommunikationsprotokoll stöd expanderande VoIP-tjänster till att omfatta fax , video och andra digitala kommunikationsprodukter .

Lämna ett svar