Skaffa ett förlorat nätverksnyckel för en D – Link trådlös router

Network nycklar är ” öppna hemligheter . ” Nyckeln måste vara känd för användarna i nätverket , men förblir dolda från obehöriga användare och angripare . Detta är särskilt viktigt i trådlösa nätverk , eftersom du inte kan styra vem som ansluter till din D – Link router . Inte bara är de avsedda användarna av nätverket ansluter till routern , men någon som sitter i hans bil surf för en gratis internetuppkoppling kan vara , liksom. Tyvärr är WiFi-nätverk ofta konfigurerade och lämnas igång under längre perioder , och det är lätt att glömma lösenord som du inte använder ofta . Av denna anledning , kanske du måste veta vad du ska göra när du förlorar din nyckel nätverk kryptering . Saker du behöver
D – Link router
litet verktyg för att återställa routern
Visa fler instruktioner
Skaffa en Lost nätverksnyckel för en D – Link Wireless Router
1

Gör det uppenbara : Fråga andra användare i nätverket för nyckeln . De kan minnas eller kunna checka in deras wifi konfigurationsinställningarna . Eftersom det är en ” öppen hemlighet ”, andra användare måste ha känt nyckeln när de konfigurerade deras WiFi gränssnitt .
2

Logga in på D – Link trådlös router administrationsgränssnitt . Detta görs vanligen genom att öppna ” http://192.168.0.1/” eller ” http://192.168.1.1/” i din webbläsare . Vissa administrativa gränssnitt hjälper dig att få nyckeln , men det finns ingen verklig sätt att berätta utan att försöka det . Om du har även glömt lösenordet till administrationsgränssnittet , rådfråga din routers manual för standardlösenordet .
3

Återställ routerns konfiguration om du också inte kan komma ihåg lösenordet till gränssnittet eller om du bara vill börja om . Ett litet föremål att sätta i hålet i den lilla reset -knappen på baksidan av routern , tryck på knappen och håll den intryckt i flera sekunder . En utdragbar penna med spets indragen , en kaffe omrörare , en liten pinne eller en kryssmejsel arbete samt verktyg .
4

Konfigurera routern , inklusive routerns SSID och WEP eller WPA alternativ . Rådgör med din routers manual för specifika åtgärder på den här uppgiften om du är osäker på hur man ska gå vidare .
5

Välj ett nytt lösenord och ett nytt nätverk krypteringsnyckel . Lösenordet bör vara svårt att gissa , men inte så svårt att du och användarna av nätverket kommer att glömma det ( igen ) .
6

Skriv informationen i en dold men praktisk plats , t.ex. inuti din router manuellt .
7

Fördela det nya lösenordet så att varje användare kan ändra det i sina WiFi-inställningarna . Om du är i fysisk närhet av dina användare , berätta för dem verbalt . Annars kommer du antingen maila dem nyckeln eller , mer säkert , maila dem att ringa dig för att få den nya nyckeln .

Lämna ett svar