Samsung Netbook N150 Rulla Problem

Om du använder en trådlös mus , kräver de flesta av rullning på en Samsung Netbook användning av enhetens pekplattan . Om rullning plötsligt slutar att fungera , en gammal drivrutin eller inställningar frågor är de mest sannolika syndarna . Om en av dina pekplattknapparna har fastnat , kan rulla också blivit avstängd; kontrollera skräp längs kanten av knappen eller lätt skaka netbook upp och ner för att bli av med hinder . Inställningar
p Om pekplattan på din netbook slutar låta virtuell rullning , kontrollera dina inställningar för att se om du av misstag inaktiverade funktionen . Virtual rullning kan du flytta skärmen utan att använda knappar på. Gå till datorns kontrollpanel , den klickar på ” Mus ” -menyn och ” Egenskaper för mus . ” Knappen Inställningar i fliken Enhetsinställningar visar dina virtuella rullning inställningar . Om rutan bredvid ” Aktivera ” är markerad , kolla upp det och spara dina inställningar för att tillåta bläddring på pekplattan . Du kan också hålla ner ” fn ” och ”F10 ” tangenterna samtidigt för att växla virtuell rullning på och av .
Oregelbunden rullning

Beroende på hur du lägger händerna över netbook som du skriver , kan du oavsiktligt aktivera virtuell bläddring med dina handleder när du arbetar . Om din skärm konsekvent rullar antingen vertikalt eller horisontellt när du inte vill att det ska , kanske du vill inaktivera virtuell rullning . Du kan fortfarande rulla med en USB- mus , eller genom att klicka på vänster musknapp på pekskärmen och manuellt flytta rullningslisten på skärmen runt .
Drivers
< p > en inaktuell drivrutin kan orsaka din netbook att sluta rulla ordentligt . Drivrutiner är program som underlättar kommunikationen mellan datorns maskinvara och de program du kör . Öppna Enhetshanteraren i Kontrollpanelen , dubbelklicka på namnet på din pekplatta att öppna en profil för pekplattan , klicka sedan på ” Uppdatera drivrutin ” för att få den senaste drivrutinen för din mus .
maskinvara
p Om du uppdaterar din drivrutin löser inte problemet – och rullning är påslagen – du kan ha ett problem med själva pekplattan . Hårdvaruproblem bäst löses genom ett professionellt , så kontakta antingen Samsung på 1-800 – Samsung för att se om din netbook är fortfarande under garanti , eller rådgöra med en dator reparationsservice .

Lämna ett svar