Så här ändrar ett PC nätaggregat till ett laboratorium nätaggregat

Computer nätaggregat kan användas som källor laboratorienätaggregat med flera utspänningar . PC nätaggregat är idealiska instrument för kretsen byggnad och analys på grund av deras stabila spänningsutgångar och strömförsörjning . Kraftaggregat kommer i en rad av nominell uteffekt , men är i allmänhet i området av 400 till 800 watt. Högre kreditbetyg leveranser kan ge högre utströmmarna . Med några få ändringar , kan datorns nätaggregat användas i någon elektronik labb . Saker du behöver
dator strömförsörjning
kryssmejsel
avbitare
Wire strippor
Lödkolv
Löd
1 Motstånd ( 10 ohm , 10 watt )
5 Mountable testuttaget
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Skruva ur de fyra skruvarna som håller toppen och sidan hölje av strömförsörjningen till ramen , med hjälp av en Phillips skruvmejsel .
2

Lokalisera huvudströmkontakt som oftast kopplas till moderkortet i en dator . Använda avbitare , bryt huvudströmmen kontakten av och att lämna så mycket kabeln är ansluten till strömförsörjningen som möjligt . Skala av änden på varje tråd ca 1/4 tum från den kapade änden . Gruppen som färgade trådar tillsammans .
3

Anslut en röd kabel till ena änden av en 10 – ohm , 10 – watt motstånd . Standard 10 – watts motstånd är oftast de gammaldags sandbar motstånd och kan hittas på din lokala elektronik leverans butik . Anslut den andra änden av motståndet till en enda svart tråd .
4

Löd alla svarta trådar till en monterbar testterminal . Likaså löda de röda , vita , blå och gula kablar till enskilda testuttaget med liknande färg . De svarta trådarna fungerar som grund . De blå trådar levererar -12 V. De gula trådarna levererar +12 V. De röda trådarna levererar +5 V. Den vita trådar utbudet -5 V.
5

Anslut den gröna ledningen till jord genom lödning den inre gröna kabeln till botten av jordterminalen . Den gröna ledningen fungerar som en omkopplare som bara tillåter strömmen att slå på när den är jordad. Det är frivilligt att skarva den gröna ledningen efter att den har jordad och lägga till en fysisk switch för att stänga av tillgången på och av för bekvämlighet .
6

Sätt tillbaka höljet av strömförsörjningen med skruvarna du tog bort tidigare. Nätaggregatet är redo att pluggas in och används . Med hjälp av en multimeter , kontrollera att spänningarna som förväntas mellan varje terminal och jord .

Lämna ett svar