PLS startar inte automatiskt i Winamp

Om du njuta av Winamp Media Player , kanske du vill kunna ladda dina spellistor i programmet genom att dubbelklicka på dem . Tyvärr, i vissa fall kan Windows beslutar att lansera en helt annan applikation istället . Du kan åtgärda problemet genom att modifiera Windows ’ filbindningar . Winamp

Winamp är en mediaspelare applikation utvecklad av Nullsoft , ett dotterbolag till AOL . Flera olika versioner av Winamp finns, från den grundläggande fria mediaspelare till Premium-versioner med ytterligare media – kodning kapacitet . Medan Winamp tillåter sina användare att spela upp video kodad i vanliga format , är de flesta av dess funktioner inriktade mot musikentusiaster . En av Winamp funktioner är dess förmåga att skapa nya spellistor eller ladda befintliga.
PLS-filer

filer med . Pls förlängning är spellistefiler för ljudspelare . Dessa små textfiler innehåller en lista över låtar som ska spelas av en ansökan eller bärbar ljudenhet . Dessutom är namnen på låtarna och deras respektive längder också lagras i filen , vilket en mediaspelare för att visa denna information utan att behöva hämta det först från metadata knutna till ljudfilen .

File Association
p Om Winamp inte öppnas automatiskt och laddar spellistan när du dubbelklickar på en fil med en . pls förlängning , är det förmodligen för att det . pls filändelsen är inte förknippas med Winamp . Operativsystemet Windows använder en databas som innehåller en lista över kända filändelser samt namn och sökvägar för de program som är associerade med dem . Om , till exempel , är . Pls filer associerade med Windows Media Player , dubbelklicka på en . Pls fil automatiskt skulle starta det programmet istället för Winamp . Addera Resolution
Du kan associera . pls filer med Winamp genom att öppna Windows Explorer och lokalisera en . pls -fil på din dator . Håll ” Shift ” -tangenten och högerklicka på filen för att tillkalla en meny , välj ” Öppna med ” och välj sedan ” Välj standardprogram . ” Ett nytt fönster kommer då att visas där du kan välja Winamp som ansökan att lanseras när du väljer att öppna ett . pls -fil . Om du inte ser programmet direkt , klicka på den lilla blå pilen till höger om raden nedanför de listade programmen för att se fler program . Välj Winamp och sedan se till att kryssrutan bredvid ” Använd alltid det valda programmet för att öppna den här filtypen ” är aktiverad . Klicka på ” OK ” för att bekräfta de nya inställningarna .

Lämna ett svar