Perl Debugger alternativ

Perl är en välkänd och allmänt använd skriptspråk , och liksom alla andra datorspråk inte tolererar syntaxfel , om du skriver ett Perl-skript och det finns fel i koden koden kommer inte körs , förutsatt att felet är ett syntaxfel . Således kan felsöka din kod tar upp stor del av din utveckling tid på ett projekt och är en av de viktigaste och avgörande steg i utvecklingscykeln . Lyckligtvis finns det ett antal debuggers inbyggda i populära integrerade utvecklingsmiljöer ( IDE ) tillgängliga som kan hjälpa dig korrigera dina fel snabbt . Eclipse med Epic

Epic är en uppsättning av plugin-program som gör det möjligt för den populära Java IDE Eclipse som skall användas för Perl programmering. För användare som är bekanta med Eclipse detta är ett bra alternativ att överväga , eftersom en sådan användare bör redan ha ett handtag på hur IDE fungerar och bör ha några problem att installera Perl tillägg . Eclipse och Epic är både gratis och kommer att köras på Linux , Mac OS X och Windows utan problem . Den stora nackdelen med denna metod är att användare som inte redan är bekant med Eclipse kan ha vissa problem med att få de tillägg som upp ordentligt , men det finns en hel del dokumentation finns tillgänglig på Internet för att få användarna genom processen . När du har Eclipse ställa upp med Epic kommer du att ha en fungerande utvecklingsmiljö och debugger .
Padre

Padre är ett mer specialiserat verktyg . Liksom Eclipse , det är en IDE som innehåller en debugger, men till skillnad från Eclipse den är gjord speciellt för att fungera med Perl. Padre är ett bra val för oerfarna utvecklare , eftersom det är mycket enkelt att installera och det finns inga tillägg som måste installeras för att få det att fungera . Padre är tillgänglig gratis på Linux , Mac OS X och Windows .
OptiPerl

OptiPerl är en annan Perl IDE som innehåller en fullständig debugger . Användare bekanta med Microsofts äldre versioner av Visual Studio kan dras till det här verktyget , på grund av dess liknande utseende och känsla . OptiPerl finns endast på Windows-plattformen och är inte gratis , även om det är en tillfällig fri rättegång . Detta verktyg innehåller samma funktioner som de andra två . Dess stora försäljningsargument är dess förenklat användargränssnitt som kan tilltala nya utvecklare .

Lämna ett svar