Om trådlösa routrar

En trådlös router är en fysisk enhet som ansluter datorer på ett nätverk . Nätverksanslutna datorer kan dela resurser , t.ex. en IP-adress eller skrivare . Trådlösa nätverk är populära i skolor och kontor , och antalet hem med hjälp av en trådlös router växer också . Fördelar med Going Wireless

En router används för att ansluta flera datorer så att de kan dela samma Internetanslutning . För att kunna använda en vanlig , trådbunden router , måste användarna vara ansluten till routern via kabel . Detta är bra om du har en enorm skrivbord och alla kan sitta och dela arbetsytan . Eftersom detta sällan fungerar , kan du använda en trådlös router för att sända nätverksanslutning till ett större område . Om en användare har en bärbar dator , kan han flytta från rum till rum utan att förlora sin anslutning .
Säkerhetsfrågor

En trådlös router är mer lätt att hacka än en trådbunden router eftersom hacker inte behöver vara i sådan närhet till själva routern för att ansluta. En trådlös router har extra säkerhet förutom en brandvägg . För att ansluta till en trådlös router behöver du nyckel , vanligen baserade på WEP eller WPA2 -teknik . Dessutom , se till att ändra det förvalda nätverket när du först konfigurera routern för att göra det svårare för hackare att gissa din nätverkets namn
Wireless Technology
< p > Snarare än att använda kablar för att överföra data , använder en trådlös router radiovågor för att sända mellan anslutna datorer . Sändningen är inte bara ett sätt , som en TV -sändning . De anslutna enheter kan kommunicera med varandra för att överföra filer mellan dem , eller skicka ut kommandon via nätverket .
Delningsalternativ
p Det finns flera alternativ när du installerar nätverk . Du kan dela filer mellan datorer när de är nätverk , eller så kan du stänga av fildelning utan att påverka resten av nätverket . Du kan också använda skrivardelning , så om bara en dator i nätverket är ansluten till en skrivare , kan alla andra datorer skickar filer som ska skrivas där . Detta är en bra idé , eftersom skrivare tenderar att vara sysslolös en hel del av tiden . Naturligtvis är den vanligaste användningen av en trådlös router för att dela en Internetanslutning mellan flera användare .
Offentliga hotspots

Ofta kan du hitta ett öppet nätverk set upp i en restaurang , bar eller flygplats som vem som helst kan ansluta till . Detta är bra för resenärer, studenter eller affärsmän borta från kontoret . Du kan använda din bärbara dator för att ansluta till Internet via detta nätverk . Din dator ska kunna ansluta automatiskt till den här typen av nätverk när du är i området .

Lämna ett svar