Om Mac Mini Externa enheter

Apples Mac mini inledde en ny era av marknadsföring inom den tekniska branschen , kallad BYOK & M , eller ta med ditt eget tangentbord och mus , dator . Tanken var att stjäla marknadsandelar från Windows genom att användarna kan använda sina nuvarande kringutrustning på mini . Men på grund av den begränsade storleken på mini interna hårddisk , och det ganska svårt att uppgradera den , är ett stort antal mini användare finna sig med att lägga till en extern hårddisk eller två för att lagra space – ätande -filer , inklusive musik , filmer och bilder . Historia

Mac mini introducerades med pompa och ståt 2005 och följdes i traditionen av Apples stilistiska mönster . Apples viktigaste motivet var att åka ut i mitten ensiffrig procentsats som Macar representeras i datorn marknaden .
Betydelse

Medan mini vållade uppståndelse i världen av persondatorer , hade det sina begränsningar . En var den begränsade storleken på hårddisken och mängden RAM . Ytterligare komplicerande ärenden , försöker öppna mini och uppgradera dessa poster var en övning i frustration , eftersom även de mest tekniskt händig själar hade problem med att öppna ärendet utan att repa den eller på något sätt skada den .

Funktion

en extern hårddisk till Mac mini ger dig extra lagringsutrymme , något som i högsta grad behövs för alla datoranvändare . På grund av de begränsningar av hårddiskens storlek i mini , som använder en 2,5 – tums hårddisk – den typ som används i en bärbar dator – det är svårare att uppgradera , som att öppna mini är ganska svårt , och 2,5 – tums interna enheter är dyrare än sina 3,5 – tums motsvarigheter .
Typer

Eftersom Mac mini innehåller standard FireWire-och USB -portar , kommer alla USB-eller FireWire -hårddisk arbeta med den. Dock kommer de mer intresserade estetik än priset troligtvis gå till en av de externa enheter som utformats speciellt för mini , med tredjepartstillverkare . De sitter direkt under mini och är utformade för att se ut som de är en del av datorn . Deras fotavtryck tar inte upp något extra utrymme , och alla kablar skall skyms i ryggen , utom synhåll .
Överväganden

Medan Mac mini säkert har visat sin duglighet som en förstklassig dator , begränsningar – och komplexitet – att uppgradera den begränsa sitt överklagande . Innan sjunka några pengar till att köpa en specialdesignad hårddisk , överväga hur länge du planerar på att hålla datorn innan nästa uppgradering . Men om du använder en vanlig USB-eller FireWire -hårddisk , kom ihåg att enheten kan användas med din nästa dator .

Lämna ett svar