Nackdelar med Linux Desktop

Medan Linux vinster gynnar som en fri , säker alternativ till Windows , det finns nackdelar med att köra Linux på en stationär dator . Många av dessa nackdelar kommer därför , till skillnad från Windows , var Linux ursprungligen utformad som en programmerare eller försöksledaren system , och fri programvara är regel snarare än undantag . Men dessa nackdelar blivit mindre av en fråga som Linux kanter in i mainstream . Ändå kan en del planering behövs om du vill använda Linux som din dag – till – dag operativsystem . Inlärningskurva

Speciellt om du är van vid Windows eller Mac , kan lära Linux vara svårt . Gränssnittet och menyer är inte samma sak, och många av de program är också olika. Den Linux kommandotolk kan vara ett främmande koncept om inte användaren har erfarenhet att skriva i den gamla DOS-kommandoraden . Nyare , mer användarvänliga Linux-distributioner utformade så att du inte behöver köra skalet så mycket , så inlärningskurvan är inte så stor .
Olika verktyg

Lägga till inlärningskurvan , många av programmen är olika . Microsoft Office och Internet Explorer ersätts med program som Open Office och Firefox . Specialiserad programvara såsom SPCS fungerar inte alls utan en emulator , och Linux har inte så många spel som Windows . Addera ditt experimentella karaktär Linux
till skillnad från den gjord för konsumenter Windows operativsystem , var Linux ursprungligen syftar till programmerare och datoranvändare som har så mycket roligt tweaking systemet som de inte använder den . Mycket av öppen källkod verkar oavslutade jämfört med proprietära program i Windows . Även de mer förfinade Linuxdistributioner kräver finjustering för att få det på det sätt du vill ha det , och Linux i allmänhet kräver mer kunskap om datorer än Windows gör .
Kopplingsproblem
Det kan ta lite tweaking för att få dina trådlösa anslutningar igång , och du kan behöva ladda ner drivrutiner . Många höghastighetsinternet tjänsteleverantörer använder Windows-program för att ställa in anslutningarna , och det fungerar inte alltid med Linux . När du har satt upp via en Windows- dator , men kan du använda din snabba service med Linux .
Kringutrustning

Förutom trådlösa kort , viss hårdvara kringutrustning fungerar inte native med Linux . Skrivare , kameror och skannrar kan behöva speciella drivrutiner för att fungera . Många av dessa drivrutiner kan laddas ner gratis , och flera Linux webbplatser lista som kringutrustning kan vara ett problem , och där förarna kan erhållas .
Röra mot Användarvänlighet
Men mycket av detta håller på att förändras , eftersom vissa mer användarvänliga Linuxdistributioner – särskilt Ubuntu och Mepis – tar med operativsystemet mer in i mainstream . Många av de kompatibilitetsproblem komma med distributioner för den vanliga användaren . Men vissa tidiga Linux adopters och programmerare hävdar denna trend införs mer uppsvälld program och späder den vidöppna anda Linux .

Lämna ett svar