Min dator är inte upptäcks i DHCP List

Många små företag och hemmakontor använder en Dynamic Host server Control Protocol för att hantera sina nätverk . En DHCP- servern tilldelar IP-adresser till datorer som behövs, flytta oanvända nätadresser till nya maskiner . Om datorn inte upptäcks i DHCP listan , kan det finnas ett problem med servern eller på klientsidan , vilket innebär att du måste kontrollera anslutningen i båda ändar för att återställa nätverksanslutningen . Om DHCP

DHCP tillåter en server och klientdatorer för att automatiskt tilldela och ta emot IP-adresser utan behov av ingripande av en systemadministratör . Varje dator som ansluts till nätverket behöver en IP -adress för att skicka och ta emot information . Addera DHCP Listor

Som en tabell som innehåller alla datornamn och aktuella tillhörande IP-adresser på ett visst nät , är en DHCP- förteckningen som finns på servern . Beroende på nät , kan du hitta en lista på en nätverksserver , t.ex. en Windows eller Linux- box eller , mer vanligt i hemnätverk , på routern som ansluter till omvärlden .

Kontroll av klient

Om datorn inte upptäcks i DHCP listan , är det första att kontrollera det lokala nätverket gränssnitt , för att se om den har en IP-adress tilldelad . Mac-, Windows -och Linux- system ger alla en liknande gränssnitt för att kontrollera nätverkets status . I Windows , öppna en kommandotolk och skriva in kommandot ” ipconfig ” tar upp ett informations -skärm som visar den aktuella IP-adress för den maskinen . På Linux -och Mac-system , kan du skriva samma kommando i ett öppet terminalfönster för ett system för avläsning , vilket bör ha en rad som innehåller texten ” IPv4 -adress ” och en IP-adress i form av ” XXXX ” . Om en IP -adress visas , ligger problemet på servern slut , om du inte ser en IP-adress har datorn inte har tilldelats en. Starta om maskinen ska den DHCP-server tilldela en ny IP -adress .
Kontrollera Server

Om du misstänker att servern som orsakar problemet , måste du logga in in på servern eller routern kontrollerar DHCP tilldelning och sedan leta efter ett alternativ i DHCP -servern att ” släppa ” eller ” förnya ” IP-adresser . Du bör göra den här proceduren när du är inloggad i DHCP -servern och inte över nätverket , till exempel , om du förnya DHCP-lån på en router , kan du ansluta till routern med en USB- eller seriell kabel . Annars kan du förlora anslutningen i mitten av operationen .

Lämna ett svar