Lista över Windows DLL -filer

Flest Microsoft Windows-användare är omedvetna om att DLL-filer fungerar i bakgrunden , än mindre vet att de gör . Även om de nummer i tusental och fel som rör dem är bäst avgörs av en professionell, det är en bra idé för en vanlig människa att ha en grundläggande förståelse för syftet med några av de mer viktiga Windows DLL-filer och hur de fungerar som co – piloter i världen av datorer . DLL Defined

DLL är en förkortning som står för Dynamic Link Library . Uttrycket ” Dynamic Link ” är nyckeln eftersom DLL-filer är inte körbar av mänsklig användare . Istället kallas de upp med annan kod som redan är igång och behandlas som moduler . Med andra ord kan de inte köras som ett program kan men aktiveras när ett program eller en annan DLL -fil behöver dem . Även om detta kanske låter komplicerat , DLL -filer förenklar faktiskt saker . Utan dessa filer , skulle varje program eller gränssnitt måste innehålla samma uppsättning inbyggda instruktioner för att utföra samma vanliga uppgifter , som skulle bli mycket tungt för programmerare . Däremot är operativsystemet Windows för att dela dessa funktioner med flera program genom att göra dem tillgängliga på begäran från ett bibliotek av filer . Dessutom kan samma DLL -filen köras i mer än ett program samtidigt .
KERNEL32.DLL

Denna fil används av Windows för att hantera minnet . Namnet kärna är lämpligt eftersom denna fil är kärnan i operativsystemet Windows . Filen laddas i minnet när datorn startas , och dess första uppgift är att skydda sidan minnesadress där ett program eller hårdvara kommer att spara data för senare hämtning . Det hanterar även olika andra processer som datoranvändare kör och slutar vissa uppgifter , samt svarar på systemet avstängningar och avbryter .
User32.dll
som namnet antyder är denna fil involverad i styrande funktioner användargränssnitt och , som sådan , är kopplat till User API klient bibliotek , eller användare programmeringsgränssnitt . Till exempel är en av sina uppgifter att starta skrivbordet fönster . Det är en annan kärnfråga fil som Windows beror på att fungera korrekt . I själva verket , om den är skadad eller saknas , kommer operativsystemet att inte köra alls .
Gdi32.dll

dynamisk länk filen är specifik för Window s grafik enhetens gränssnitt , eller GDI . Dess syfte är att tillhandahålla funktioner som gör att program och skrivare för att visa grafik och formaterade typsnitt och text . Det möjliggör också program för att skapa , rita eller ändra grafik samtidigt hantera grafikdrivrutiner för att bevara resurserna .
Comdlg32.dll

här filen hanterar dialogrutor som är centrala för vanliga filfunktioner i alla Windows-program . Exempel på dessa funktioner inkluderar , Ny fil , öppna filen och spara filen .

Lämna ett svar