Laptop Display Screen Problem

Displayen i din bärbara dator är en av de mest integrerade delar , och om det uppvisar problem , är det en av de mest frustrerande problem som du kan uppleva som en dator ägare . En bildskärm kan uppleva en mängd olika frågor , från milt irriterande flimmer på en skärm , som den inte slår på alls . Identifiera problemet är det första steget mot att bedöma om det kan fastställas , eller om det är dags att få en ny dator . Ljusstyrka

Om skärmens ljusstyrka är intermittent , eller flimrar , är det troligt att omriktaren bryts . Omriktaren är en liten styrelse som styr ljusstyrkan på skärmen . Den ansluts till displayen och moderkortet , eller den främsta hjärnan i din dator . Prova en ny inverter board , som du kan få från datortillverkaren , eller från en dator leverans butik , genom att ta ut omriktaren från skärmen hölje .
Förvrängd Video
Om det är förvrängd video på skärmen , kan det innebära att det låg – voltage differential signaling kabel , även kallad en LVDS -kabel , har börjat fel , eller att grafikkortet håller på att misslyckas . För att kontrollera din LVDS -kabeln , öppna upp datorn och koppla bort LVDS , som kommer att köra från moderkortet upp i din display . Anslut LVDS -kabeln igen och med datorn öppen , slå på datorn och kolla grafiken . Om det fortsätter , kan du behöva ta skärmen ur dess hölje och dra ur LVDS från baksidan av skärmen . Om grafiken problemet kvarstår , försök med ett annat grafikkort . Om det nya grafikkortet är i , och det finns fortfarande problem med grafiken , kommer LVDS behöver bytas .
Nej Video
p Om det inte finns någon video på skärmen på din bärbara dator , kan det betyda en av två problem : att displayen har helt gett ut , eller logikkortet inte levererar någon video på skärmen . Om det inte finns någon video , kan du prova att flytta skärmen framåt och tillbaka flera gånger för att se om videon visas en kort stund . Om så är fallet , kan det finnas en lös anslutning . Om ingen video kommer på , ansluta en extern bildskärm till datorn och se om någon video visas . Om videon inte visas , är det troligt att skärmen har dött . Om det inte finns någon video , har ditt grafikkort misslyckades . Beroende på logikkortet som håller grafikkort , kommer du antingen att byta ut grafikkortet , eller hela logikkortet .

Lämna ett svar