Lägga till minne till en T42 Thinkpad

Lenovos Thinkpad T42 bärbar dator har två minneskortplatser , som kan rymma upp till 1 GB SO – DIMM RAM i varje lucka . När dessa datorer kom ut under 2005 , höll spåren antingen en eller två 256 MB RAM-chips , vilket var bra för tiden . Idag , med robusta grafiska program som kräver mer RAM-minne för att fungera korrekt , uppgradera din T42 minne är en nödvändighet . Den specifika typ av RAM-minne den använder är PC2700 ( DDR – 333 ) 200 – pin SO – DIMM RAM . Saker du behöver
Antistatarmband eller matta
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel , liten
Visa fler instruktioner
1

Stäng av den bärbara datorn och koppla bort nätsladden och alla andra kablar . Stäng locket och vrid laptop över , placera den på en plan yta . Placera den bärbara datorn på en antistatisk matta , eller sätta på en antistatisk handledsrem och bifoga klippet till en metalldel av den bärbara datorn , t.ex. en USB- eller Ethernet -port , innan du arbetar på det .
2

Ta bort batteriet genom att först låsa upp spärren som ligger ovanför batteriet . Helt enkelt dra den med fingret åt vänster . Lås den andra spärren , som ligger till vänster och nedanför den första spärren , genom att skjuta den åt vänster också . Håll den andra spärren i olåst läge och ta bort batteriet .
3

Lossa skruven på minnet omslaget , som ligger något över och till vänster om batteriet , med en stjärnskruvmejsel . Ta bort locket .
4

Ta bort minnesmodulen från minnesplatsen , om nödvändigt , genom att trycka ut spärrarna på båda sidor av kontakten samtidigt med fingrarna . Minnet chip kommer att dyka upp något , och du kan ta bort den genom att skjuta den ur uttaget .
5

Sätt i den nya minnesmodulen i uttaget i en vinkel på 20 grader . Placera modulen så att den spårade änden av kontakten kant matchar insidan socket kanten . Tryck modulen ordentligt tills du känner att den glider in och stanna , tryck sedan ned modulen tills du hör att den snäpper på plats .
6

tillbaka minnesmodulen finns under tangentbordet med hjälp av Phillips skruvmejsel för att ta bort skruven längst upp hörn minnessockeln och skruven ligger ca 2 inches från vänster minnessockeln . Ta bort en eller två skruvarna som sitter i den mellersta delen av den bärbara datorn över minnessockeln .
7

Vänd den bärbara datorn över och lyft upp locket , utsätta tangentbordet . Sätt in den lilla , platt skruvmejsel under tangentbordet och lyft upp den och några så att tangentbordet är lös och du kan lägga det på handledsstödet .
8

Ta bort tangentbordet kabeln från moderkort . Det ser ut som en tunn orange remsa av plast . Bara ta tag i kabeln där den är fäst vid mitten av moderkortet och dra ut den i riktning mot baksidan av den bärbara datorn , mot skärmen .
9

Ta bort minnesmodulen och ersätta den med den nya minnesmodulen , med användning av samma förfarande som i steg 4 och 5 . Sätt tillbaka tangentbordet kabeln och tangentbord , stäng locket och sätt tillbaka skruvarna på baksidan . Sätt tillbaka locket minnessockeln och batteriet .

Lämna ett svar