Karriär i Computer Animation

Karriär i datoranimation är vanligare i dag än någonsin tidigare , med utbudet av talang inte kan hålla jämna steg med de ökande kraven i så många former av media . En potentiell dator animatör måste ha stark kompetens inom området och bör ha minst godkänt förtrogenhet med det senaste inom datoranimation utrustning . Få en bättre uppfattning om världen av karriären datoranimation. Typer

Datoranimationer är inte begränsad till endast en form av media . I själva verket , eftersom området växer och potentialen trycks ytterligare , fler butiker använder datoranimation . Detta skapar ett behov av ännu mer talang . Webbdesign, reklam , och videospel är tre av de mest inbjudande medierna när det gäller karriär datoranimation. Det finns också otaliga karriärer som finns i filmen och industrier TV . De animatörer som föredrar att stanna frilans har det alternativet också . Många företag som bara använder datoranimation på deltid skulle föredra att anställa en utomstående person eller firma för att slutföra specifika jobb .
Betydelse

Vad är datoranimation , exakt ? Enkelt uttryckt , använder datoranimation logaritmer och mallar för att göra rörliga bilder . Det faller inom de bredare områdena dator design och grafik . När många människor tänker på datoranimationer , tror de av de häpnadsväckande realistiska 3D- animationer som finns i sådant arbete som den nya ” Star Wars ” -trilogin eller i filmer som ” Shrek ” och ” Wall – E ”. Men det finns fortfarande stora behov och användning av 2 – D animation , som är billigare att göra och mer tillgängliga för lägre end datorer och spelsystem . Ibland termen CGI ( datorgenererade bilder ) används när man talar om datoranimation i Hollywood .

Missuppfattningar Det finns några missuppfattningar på båda sidor om den datoranimation området . Några potentiella studenter ( liksom konstnärer från en enklare tid ) tror att det tar lite konstnärlig talang för att skapa en stark dator bildspråk . Även om det är sant att vem som helst med tålamod att läsa en manual och pengar för att köpa ett grafikprogram kan skapa enkla animationer med lite talang , dessa är inte de människor som kan göra en karriär av det . Företag , i själva verket söker fortfarande mer på demos som visar grundläggande konstnärlig talang ( förmågan att skapa rörelse från blyertsteckningar , cel skugga och ger en karaktär personlighet ) än de som har en omfattande dator bakgrund .

Potential

Karriär i datoranimation har bland de ljusaste utsikterna i något fält . Dock är konkurrensen hård , så en blivande arbetssökande måste lägga fram sitt allra bästa demo reel och optimalt kunna peka på en ordentlig utbildning i dator design och animation . Utsikterna för lönerna i datoranimation industrin sätter animatörer i $ 40,000 – $ 50,000 sortiment som en median . Videospel anställda och animatörer som arbetar för filmindustrin spårar högre , med ett genomsnitt på $ 59,000 . Naturligtvis kommer dessa siffror varierar kraftigt beroende på stad och del av landet .
Överväganden

Såvitt utbildningen går , möjligheterna är obegränsade . Här är några av de bättre skolorna i landet , även om denna lista är på intet sätt heltäckande – . The Art Institutes . Platser finns över hela landet . Skolan erbjuder många möjligheter till utbildning i konst , inklusive kandidat-och intresseföretagets grader i datoranimation – . California Institute of the Arts . Denna ärevördiga institution har ett gediget rykte och den extra fördelen av att vara nära till Los Angeles , där så många jobb i datoranimation kan hittas – . Full Sail . Full Sail är en av de främsta skolorna i världen för personer som är intresserade karriärer i kreativitet . Deras datoranimation avdelningen är top notch och de erbjuder även specialiserade kurser i digitala media och speldesign .

Lämna ett svar