Kan du installera en 512 MB ​​Minne RAM Into en HP XL773 dator

? HP Pavilion XL773 är en stationär dator med en 700 MHz Intel Celeron -processor . Den XL773 släpptes kring år 2000 och hade mellanregister specifikationer för en dator av tidsperioden . Om du har en XL773 är en minnesuppgradering det billigaste sättet att förbättra datorns hastighet . Den använder 100 MHz synkron 168 – pin DIMM . Installerat minne

XL773 levereras fabrik utrustad med en 64 MB DIMM-modul i ett av RAM- uttagen. Moderkortet har två RAM-platser som kan acceptera en DIMM upp till 256 MB . Du kan inte använda en enda 512 MB ​​DIMM , men du kan installera två 256 MB DIMM-moduler , som kommer att föra din totala minne upp till 512 MB ​​. För att uppgradera till 512 MB ​​, måste du öppna datorn och ta bort den befintliga 64 MB DIMM innan du installerar den nya 256 MB DIMM-moduler .
Ta bort fodralet sidoplåten

koppla ur datorn och koppla bort alla kablar . På baksidan av datorn , hittar du tre skruvar . Använd en Philips- skruvmejsel för att ta bort dem . Lägg skruvarna åt sidan och lyft bort sidopanelen . Vänd datorn så att du kan titta ner i fallet .
Ta bort den gamla RAM

Lokalisera RAM slots . De är bredvid CPU , mellan den och den optiska enheten . Flytta försiktigt undan alla kablar som är i vägen . Det är inte nödvändigt att dra någon av de inre kablarna . Tryck nedåt på båda de vita flikarna på vardera kanten av RAM slots . DIMM kommer att dyka upp , och du kan ta bort det från kortplatsen .
Installera nya RAM

Kontrollera att skårorna i underkant DIMM linje med de upphöjda områdena i RAM-kortplatsen . Det kommer bara gå på ett sätt . Sätt in kanten på 256 MB DIMM i RAM-kortplatsen och tryck bestämt nedåt på toppen tills det klickar på plats . Upprepa för den andra 256 MB DIMM . Skjut panelen på plats och sätt tillbaka bultarna . Anslut datorn och titta startsekvensen . Det kommer att berätta hur mycket RAM är erkänd .

Lämna ett svar