Internet Switch Vs . Router

Switchar och routrar är datorns nätverksenheter som tillåter bärbara och stationära datorer att utbyta information och ansluta till Internet . Även om dessa två enheter utför liknande funktioner , är en router mer avancerad än en switch . Switch Basics

En switch kan trådlöst eller trådbundet . I en hemmiljö , kommer du att hitta en med 4 eller 8 portar . Det håller ett register över de platser där olika datorer i nätverket så att den kan skicka data till specifika datorer , istället för ” sändning ” till hela nätverket som en hubb gör .
Router Basics

Routrar kan också vara trådlöst eller trådbundet . Utöver de funktioner som utförs av en switch , innehåller en router vanligtvis en brandvägg och ett system som kallas Network Address Translation .
Brandväggar

Brandväggar är system som filtrera bort oönskade paket som kommer in från utanför det lokala datornätverket . Detta håller nätverket från att översvämmas med oönskade paket som annars skulle kunna bromsa dess prestanda .
Network Address Translation

När datorer ansluter till Internet , får de en IP ( Internet Protocol ) adress , precis som ett hem har en gatuadress . NAT gör att du kan använda bara en IP -adress som lagras i routern , vilket ökar säkerheten för det lokala nätverket .
Kostnader

Eftersom en router innehåller mer sofistikerade kretsar , det är dyrare än en jämförbar switch .

Lämna ett svar