Intel Corporation Company Historia och Profil

När det grundades 1968 , har Intel gett namnet ” NM Electronics . ” Grundarna bytte snabbt namn till ” Integrated Electronics Corp ” ” Intel ” är en förkortning av detta namn . Trots ökande konkurrens , är Intel fortfarande världens största tillverkare av mikroprocessorer . De flesta datorer och bärbara datorer i världen drivs av Intel-kretsarna . Stiftelsen

Robert Noyce var en innovatör med en historia av framgångsrika prestationer när han grundade Intel vid 41 års ålder 1968 . Noyce leda en grupp av forskare , inklusive Gordon Moore , bort från Shockley Semiconductors , en tidig pionjär inom elektronik , för att bilda Fairchild Electronics 1957 . Han uppfann den kiselbaserade integrerade kretsen , som Fairchild patenterades 1959 . Noyce och Moore var två av de åtta grundarna av Fairchild , och de lämnade 1968 för att bilda Intel med riskkapital . Paret tog ett antal Fairchild personal med dem , däribland Andrew Grove som framgångsrikt lyckades bolaget , inrätta sin första produktionsanläggning och beslutar bolagets produkt fokus . Addera Development
< p > Även om företaget hade tidiga framgångar chips tillverkning minne , var det den senare fokus på mikroprocessorer , och sin exklusiva erbjudande att tillhandahålla processorer till IBM , som förseglade bolagets berömmelse . IBM produkt som Intel bidrog var den personliga datorn , med ett operativsystem utvecklat av Bill Gates .
Tävling

Layouten av tryckta kretsar , vilket är centrum för Intels verksamhet , inte omfattas av immateriella rättigheter i USA fram till 1984 . Detta kryphål i lagen fastna Intel i en rad juridiska strider med konkurrerande företag , särskilt med AMD , den näst största tillverkaren av mikrochips i världen . Även efter applicering av patentskydd till mikroprocessorn motiv förblev Intel i en rättstvist med många konkurrenter fram till 2005 . Kostnaden för juridiska ombud var en tyngre börda på sina rivaler sedan på Intel , vilket var det största företag i den inlämnade . Intel anklagades för , och stämd för , med tvister att hindra finanser rivaler .
Profil

Intel spenderat mer än sina konkurrenter på marknaden , och lyckats identifiera sina produkter som en större källa till kundlojalitet än tillverkarna av datorer som innehåller Intel mikroprocessorer . En dator som innehåller en Intel -processor har alltid ett klistermärke tillkännage detta i en framträdande position . Förutom marknadsföring , hävdar Intel sin position som den största producent av mikroprocessorer med återinvestering i processorn design och avancerade tillverkningstekniker . Intels omsättning under 2010 var $ 43623000000 . När detta skrivs , är bolaget leds av ordföranden Jane Shaw och koncernchef Paul Otellini .

Lämna ett svar