Instruktioner för en Casio MS – 80VER

Casio varumärke har varit i spetsen för bordsräknare eftersom den elektroniska eran klev in i ” Kalkylator Wars ” tillbaka i början av 1960 . Casio var en drivande kraft i marknaden då och fortsätter att frodas i dag . MS- 80VER modell är ett bra exempel på en enkel men mycket användbar miniräknare. Instruktioner
Grundläggande operationer
1

Knappa in en siffra trycker du på Lägg till (+ ) -knappen och knappa in ett annat nummer . Fortsätt tills du har knappat in den sista numret och tryck på lika ( = ) för att få summan av en serie tal . Observera att varje gång du trycker på knappen Lägg till ( + ) -knappen kommer du att se en delsumma av de tidigare inmatade siffrorna på displayen
2

Ange ett nummer och tryck på subtrahera . ( – ) Knappen , skriv in annat nummer och räknaren kommer att utföra en subtraktion operation . Det fungerar precis som dessutom funktionen att den visar en delsumma av alla tal som tidigare subtraheras . Hit lika ( = ) för att få det slutliga resultatet av din beräkning .
3

Multiplicera två eller flera siffror genom att trycka på multiplicera ( x ) -knappen efter att varje nummer . För att få det slutliga resultatet pressen lika ( = ) . Divisionen funktionen fungerar på samma sätt med nyckeln division symbol ( ÷ ) , istället för flerfaldigt tangenten .
4

Beräkna procenttal enkelt genom att använda den procentuella funktionen . Till exempel för att få 30 procent av 1000, helt enkelt in 1000 och tryck multiplicera ( x ) , skriv in 30 och tryck procent ( % ) .
5

Tryck på ” AC ” eller ” C ” -knappen för att rensa posten om du gjort ett misstag när de utför en beräkning .

Lämna ett svar