Inkjet Vs . Laser Jet

Bläckstråleskrivare blev tillgänglig för konsumentbruk i slutet av 1980 , men de uppfanns i 1970-talet . Bläckstråleskrivare används i plottrar , fax och bläckstråleskrivare . Lasrar började användas i kopieringsmaskiner att kopiera en bild . Gary Starkweather , forskare vid Xerox , experimenterade med hjälp av laserstrålar för att överföra bilder på papper och ville utveckla en skrivare som skulle använda en laser . Bläckstråle Typ

Alla bläckstråleskrivare har en vagn skrivhuvud som håller bläckpatronerna . När slutanvändaren skickar ett utskriftsjobb från datorn , går det till inkjet buffert . Den bläckstråleskrivare mikroprocessor plockar upp signalen . Signalen överför data till bläckstrålehuvudet magnetremsa. Bläckpatronen har också en magnetremsa som läser data skrivhuvudet . Print tillverkare gör sina egna bläckpatroner . Skrivhuvudet och bläckpatronen magnetremsan måste matcha för att skriva ut dokument . Bläckpatronen läser data från skrivhuvudet och skrivhuvudets vagnen rör sig fram och tillbaka på ett bälte . Bläckpatronen munstycke släpper bläckdroppar på papperet för att bilda designen.
Laser stråltyp

Laserskrivare också ett mikroprocessorchip . När skrivaren blir en signal för utskrift överförs data till en laserstråle . Laserstrålen studsar ljuset till en spegel som reflekterar ljuset på den ljuskänsliga trumman . Datan bildar en design på den fotokänsliga trumman . Medan trumman vänder och vidrör koronan , är en elektrisk laddning avges . Tonern ( gjord av vax partiklar ) släpps på de positiva fotoceller på den ljuskänsliga trumman . Den ljuskänsliga trumman rullar designen på pappret . Papperet passerar sedan genom en fixeringsenhet ( uppvärmda valsar ) som smälter fast tonern vax på papperet .
Identification

bläckstråleskrivare och laserskrivare används för att skriva ut foton och dokument , samt broschyrer , flygblad och nyhetsbrev . Bläckstråleskrivare finns i två storlekar : De större används ofta med datorer , medan de mindre är portabel och kan utföras med en bärbar dator . Laserskrivare är stora, klumpiga maskiner som människor använder i kontor , skolor eller företag . En annan skillnad mellan bläckstråleskrivare och laser är den typ av bläck som används . Bläckstråleskrivare använder flytande bläck som lagras i två patroner. En patron är svart och den andra patronen har de primära färgerna cyan , magenta och gult . Lasrar använder toner som ser ut som ett pulver och innehåller vax .
Funktion
Bläckstråleskrivare

och laserskrivare producera högkvalitativa text och bilder . Klarhet i bilden beror på pappersvikt , textur och ljusstyrka . Ju tyngre papper , desto bättre bläcket kommer att hålla fast vid papperet med mindre blödning . Texture hänvisar till ytan av papperet, som kan innehålla plast eller lera. Papper ljusstyrka mäts på en skala från 1 till 100 på grund av en kemisk blekmedel läggs till papperet . Samma grafik eller bilden kan se annorlunda ut på en bläckstråleskrivare

. Om du använder vanligt vitt papper för att skriva ut från en bläckstråleskrivare , kommer bläcket blöder genom papperet , vilket ger bilden en suddig utseende . Om papperet är 92 ljust eller ovan , bringar papperets ljushet bläcket att reflektera av papperet och det finns mindre bläck blödning genom papperet . Bläckstråleskrivare skriva ut högkvalitativa foton med matt eller fotopapper . Den matta papper har en grov textur . När man tittar på pappret noga , ser ytan ut som ett rutnät av små plast bubblor . Fotografiskt papper har en slät , glansig yta .

Laserskrivare också använda olika papperstyper . När du skriver ut från en laserskrivare , bilderna har alltid en glansig look på grund av toner , även när du använder vanligt papper bilden ser ut som om den kan publiceras i en tidskrift . Den bästa papper för användning med laser är ljust vitt papper 96 eller högre . Papper ljusstyrka gör tonern att reflektera bort papperet . Eftersom laserskrivare avger värme , försök inte att använda genomskinlighet papper för att skriva ut projektor diabilder , såvida inte skrivaren tillverkaren påstår att OH kan användas .
Överväganden

Laserskrivare skriva ut mycket snabbare än bläckstråleskrivare . Laserskrivare kan skriva ut 200 svart- vita dokument och 100 dokument färg i en minut . Bläckstråleskrivare kan skriva ut 15 svart- vita sidor och 10 sidor i färg i en minut . Kostnaden för att köpa en laserskrivare är oftast högre än en bläckstråleskrivare , men tonern räcker längre än en bläckpatron . Bläckstråleskrivare är dyrare för konsumenten på grund av frekvent utbyte av bläckpatroner .

Lämna ett svar