Icke – Tangentbordsinmatning Devices

En inmatningsenhet är någon hårdvara komponent som kan användas för att mata in data i datorn . Bortsett från den allestädes närvarande tangentbordet , det finns en mängd olika inmatningsenheter , från variationer på musen till mer esoteriska enheter som kan användas i både allmänna och specifika applikationer . De inmatningsenheter du väljer att använda kommer främst vara en fråga om preferens och specifika behov . Möss
Trådlös mus

Den vanligaste inmatningsenhet , bortsett från ett tangentbord , är en mus . Det finns många olika typer från en grundläggande , två – knappars mus med eller utan ett rullhjul , till möss som har flera anpassningsbara knappar . När man överväger en mus med extra programmerbara knappar , är det viktigt att se till att den programvara som medföljer den är kompatibel med ditt operativsystem , annars de extra knapparna inte fungerar .
Trackballs
trackballmus

Styrkulor är en variant av musen. Innan optisk teknik , hade alla möss en liten boll på botten , som flyttas som du vägleds musen över en yta . I trackballs är denna kula i toppen av anordningen , så istället för att flytta musen , du flytta bollen på toppen av musen .
Tabletter
Tablet

Tabletter tillhandahålla ett sätt att indata som är nära till penna och papper . Tabletter kan du rita , skriva eller på annat sätt manipulera markören genom att flytta pennan medföljer tabletten på ytan av enheten . Vanliga användningsområden för detta inkluderar program handskrift, antecknings applikationer och grafikprogram .
Inmatningsenheter för de funktionshindrade
tangentbord
Braille

Traditionella inmatningsenheter kan vara svårt eller omöjligt att använda för barn och vuxna med vissa funktionshinder. Det finns en mängd olika alternativa inmatningsenheter tillgängliga med specifika behov i åtanke . Några exempel är punktskrift bildskärmar och tangentbord , pekskärmar , mikro – rörelse möss, inmatningsenheter styrs av huvudet eller ögonrörelser och röst styrsystem . Enheter varierar också med åldern , med speciella instrument som finns för både vuxna och barn .
Controllers
Spel och joysticks
Joystick p Det finns många enheter som finns för spelapplikationer . Spelkontroller efterlikna utseendet på traditionella konsol – baserade system , komplett med riktade kuddar och sekundära knappar spel . Joysticks allt från enkla modeller med mycket få ytterligare knappar för komplexa system , vilket kan inkludera över 20 sekundära knappar förutom joysticken . Game – specifika styrenheter finns också, såsom ratt -och pedal för körning spel , eller regulatorer avsedda för specifika multiplayerspel . Addera MIDI -enheter och mikrofoner
MIDI-keyboard < p > The Musical instrument Digital Interface var utformad för att ansluta traditionella musikinstrument till en dator . Detta omfattar inte bara elektroniska keyboards , men även slagverk input . Mikrofoner använder ett enklare system och har en mängd olika tillämpningar , från vanliga ljud-och videoprogram chat , till applikationer taligenkänning som kan ersätta ett tangentbord för att skriva och mus för att styra datorn .
Fjärrkontroller
Fjärrkontroller låter dig hålla tillbaka och titta

fjärrkontroller, liknande dem som används för din TV eller stereo , är också tillgängliga för datorn . Den exakta användningen varierar med fjärrkontrollen , men de flesta av dem används för att styra audio /video program för att simulera TV-tittande och stereo ljudupplevelse när du använder innehåll som finns på din dator eller via Internet .

Lämna ett svar