Hur till Ändra mappbehörigheter i Apple

När du gör arbetet med en Apple-dator , organisera dig filer i mappar på skrivbordet . Du håller senaste semester bilder i något som liknar en ” Semester 2010″ -mappen , och fortsätter i en ” Sysselsättning Documents ” -mappen . När du delar en Mac med andra människor , använder du mappbehörigheter för att avgöra vem som har tillgång till en viss mapp och vad hon kan göra med det . Till exempel är familjen recept mapp tillgänglig för alla som loggar in till Mac med deras konto , medan en annan mapp är inställd på att arbeta en- väg bara , så att alla kan släppa filer till den , men endast administratören kan öppna den och hämta dem . Instruktioner
1

Logga in med administratörens namn och lösenord på din Mac .
2

Klicka på en mapp på skrivbordet på din Mac för att markera det .

3

Klicka på ” File ” från Finder -menyn , och klicka sedan på ” Get ” info . ” mappens info visas .
4

Klicka på hänglåset om det är låst , och skriv sedan ditt namn och lösenord om det behövs .
5

Klicka på namnet på en användare eller en grupp under ” Name ” kolumnen för att välja det.
6 < p > Klicka på alternativet rullgardinsmenyn bredvid namnet i ” Privilege ” kolumnen , och klicka sedan på ” Läs och Skriv ” för att tillåta användaren att öppna mappen och ändra det . på ”Read Only ” för att tillåta en användare att öppna mappen och se dess innehåll , men inte ändra innehållet . Klicka på ” Skriv bara ” att vända mappen till en drop box , vilket tillåter användaren att bara dra objekt i mappen , men inte öppna den eller ta ut föremål .
7

klicka på ”Alla ” kategori under ” Name ” kolumnen och klicka sedan på ” Privilege ” pull -down menyn , och klicka sedan på ” Ingen åtkomst ” om du vill blockera alla andra från att komma åt mappen . Endast specifika användare som har behörighet kan komma åt mappen .
8

Klicka på den röda cirkeln överst i info fönstret för att stänga det .

Lämna ett svar