Hur tar jag bort hårddisken från en HP-dator

? Bort en hårddisk från en Hewlett Packard dator är en ganska enkel operation . Hårddisken är lätt att komma åt och har bara två sladdar kopplade till den . Att hitta enheten är inte svårt , eftersom den kommer att ligga runt viken att CD -eller DVD – ROM ligger i. Detta kan lätt ses på utsidan av datorn . När bort , kan en ny hårddisk installeras i samma vik , eftersom de är konstruerade för att vara av samma storlek . Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

stänga av datorn om den är på . Låt det sitta en stund om det har pågått under en längre tid eftersom hårddisken blir varm vid beröring .
2

Koppla bort strömkabeln från baksidan av datorn . För att öka tillgängligheten , kan det vara nödvändigt att koppla från andra kablar , som tangentbord och bildskärm , liksom. Addera 3

Dra datorn tornet från sitt normala läge och placera den på en nivå arbetsområdet. Hewlett Packard datorer har vanligtvis en stor skruv som håller fodralet på plats . Leta här och skruva upp den . Placera skruven någonstans säkert tills du är klar .
4

Skjut sidopanelen av datorns hölje , som pekade på moderkortet och enheterna .
5

Leta reda på hårddisken på toppen av den dator som det skulle sitta upp . Det bör vara strax under CD -eller DVD – ROM-enhet .
6

Lossa skruvarna som håller fast hårddisken i chassit . Det finns vanligtvis fyra skruvar .
7

Lossa sladdarna från baksidan av hårddisken . Det kommer att finnas två . En är nätsladden . Den andra är den IDE- kabel som tillåter den att kommunicera med moderkortet . Linorna kan lämnas hängande för tillfället .
8

Skjut hårddisken ur chassit . Om så önskas
9

, installera en ny hårddisk genom att placera den i chassit på samma sätt som den gamla var och ersätta monteringsskruvarna. Sedan återansluter strömmen och kablar IDE till hårddisken .
10

Skjut locket panelen på plats igen . Se till att det kommer in spåren korrekt och passar perfekt på plats . Byt den stora skruven i rätt hål för att fästa höljet .

Lämna ett svar