Hur skapar jag ett nätverk mellan två datorer

? Dagarna av svåra hemnätverk uppställningar är över . De senaste operativsystemen är alla utformade för att ansluta till nätverk i en plug – and- play mode , även om ytterligare några steg kan behöva vidtas för att ansluta till ett trådlöst nätverk . Ställa in ett nätverk mellan två datorer är så enkelt som att ansluta en Ethernet -kabel mellan de två, men ansluter via en router kommer att möjliggöra ökad funktionalitet , såsom Internet -och skrivardelning , och möjligheten att lägga till fler datorer . Saker du behöver
2 datorer med Ethernet eller trådlös adapter
Ethernet -kabel
router ( trådlös eller trådbunden ) katalog Modem
Visa fler instruktioner
1 < p > Anslut modemet bära din Internet- signal till en central hubb eller router . Du kan välja att använda antingen en trådlös router eller en router med Ethernet-anslutningar . Vissa routrar har båda .
2

Anslut varje dator till routern trådlöst eller via en Ethernet -kabel . Om du använder en trådlös router måste du först upprätta den trådlösa anslutningen . I Windows kör ” Konfigurera en trådlös router eller åtkomstpunkt ” guiden ligger i ” Nätverk och Internet ” i Kontrollpanelen i nätverket centraldator . Du måste temporärt ansluta till routern med en Ethernet-kabel för att köra guiden och lyckades upprätta den trådlösa anslutningen .
3

Kör ” Konfigurera en trådlös router eller åtkomstpunkt ” guiden från den andra datorn för att ansluta den till nätverket . Om du är ansluten via en Ethernet-kabel till nätverket bör redan vara etablerad .

Lämna ett svar