Hur rengör jag upp min hårddisk

? En dators hårddisk är en fysisk disk som lagrar operativsystemet , program och andra data såsom dokument och mediefiler . Som hårddiskar blir fulla av data , kan det ta längre tid att komma åt en viss fil , vilket kan leda till sämre prestanda. Att upprätthålla en hårddisk genom att radera gamla data kan förbättra datorkraft och skapa utrymme för nya filer och program . Radera data

Det mest effektiva sättet att radera data från en hårddisk är att manuellt ta bort gamla filer och program . Mediafiler som videos , musik och foton kan ta upp stora block av utrymme på en hårddisk , men de är väldigt lätt att bli av med . Leta mediefiler genom att genomföra ett system för sökning av deras filtillägg — såsom ” . Avi, ” ” . Mp3 , ” eller ” . Jpeg . ” Detta kommer att tillåta dig att snabbt lokalisera alla filer av en viss typ och bestämma vilka som ska bort . För att radera en fil , helt enkelt flytta den till papperskorgen och töm den . Om du vill spara vissa mediafiler och dokument , ansluta en extern hårddisk till datorn och kopiera filerna över till den innan du tar bort dem från din huvudsakliga hårddisk .

Annan källa skräp data är ofta gamla program filer. Ta bort gamla program på Windows – baserade datorer , gå till ” Kontrollpanelen ” och använda ” Lägg till /ta bort program ” -menyn för att lokalisera och avinstallera program du inte längre använder . Även om du inte kan komma på några gamla program som du kan avinstallera , är det värt att kontrollera ditt program listan regelbundet . Det finns en god chans att du kommer att se några program som du har glömt bort eller inte längre vill använda .
Diskrensning

Disc Cleanup är ett verktyg på Windows- datorer som lokaliserar onödiga uppgifter — som tillfälliga Internet- filer, dumpa och nedladdade programfiler — och automatiskt tar bort dem . Gå till verktyget Diskrensning genom att gå till ” Start ” -menyn , välja ”Tillbehör” och sedan ”System Tools ”. Den sanering verktyget kommer att ta en stund att skanna din hårddisk och sedan uppmana dig att kontrollera vilka typer av filer som du vill att det ska eliminera . Det kommer att lista hur mycket ledigt utrymme du kommer att vinna genom att ta bort filer och funktionen av de filer du vill ta bort .
Defragmentering

När en dator ansluter en visst program , kommer det att fungera snabbare om alla uppgifter för att programmet sparas på samma del av hårddisken i stället för att delas upp i olika delar . Disk defragmentering är en process där data på en hårddisk omorganiseras för att optimera tillgång gånger . Att defragmentera en dator , öppna ” Start ” -menyn , sedan ” Tillbehör ” mappen och välj ”System Tools” och slutligen ” Diskdefragmenteraren ”.

Defragging kan ta flera timmar beroende på hur rörig uppgifterna om din hårddisk är . Radera skräp data innan du försöker defragmentera kan bidra till att minska den totala tid det tar , men om du har försummat att defragmentera flera månader , eller år , är det en bra idé att köra processen över natten .

Lämna ett svar