Hur Partition ett CF -kort

CompactFlash-kort kommer vanligtvis pre – formaterad med antingen FAT eller FAT32 filsystem , beroende på deras storlek . Många äldre kameror kommer fysiskt att acceptera nyare , större kapacitet CompactFlash-kort , men de kanske inte kunna utnyttja dem om de inte är partitionerad först . Till exempel kan en kamera passar en 16 GB -kort , men bara att kunna se och använda de första 8 GB . Partitionering CompactFlash-kortet gör att kameran kan använda en del av kortet , medan en dator eller annan enhet kan använda resten av kortet . Instruktioner
Microsoft Windows
1

Sätt i CompactFlash -kortet i kortläsaren .
2

Tryck på Windows-tangenten och ” R ” samtidigt för att öppna en rutan Kör . Typ ” diskmgmt.msc ” utan citationstecken och tryck på ” Enter”
3

Lokalisera CompactFlash -kort , vilket är typiskt drive . ” E : ” eller ” F : ” under Windows .
4

Högerklicka och välj ” Ta bort volym . ” Detta kommer att radera alla data på kortet .
5

Högerklicka och välj ” Ny enkel volym . ” Tilldela mängden utrymme för den första partitionen . Till exempel , med ett 16 GB -kort , kanske du önskar den första partitionen vara 8 GB i storlek . Välj enhetsbokstaven som ska tilldelas till den nya partitionen . Addera Mac OS X
6

Sätt i CompactFlash -kortet i läsaren .
7 < p > Öppna ” Skivverktyg ” -programmet , som är en del av Mac OS X.
8

Välj enhetens kortläsare själv , inte CompactFlash-kortet . Klicka på ” Partition ” fliken .
9

Konfigurera partitioner för att passa dig . Till exempel , med ett 16 GB -kort , kanske du vill partitionera kortet i två olika partitioner , vardera innehållande 8 GB .
10

Välj rätt filsystem för CompactFlash -kort avsedda användning . Om kortet är avsett att användas i en Mac , formatera det med HFS + filsystem . Om kortet kommer att användas med en kamera, använda FAT-filsystem . Den Mac känner automatiskt av om den ska använda FAT eller FAT32 . Klicka på ” Apply ” -knappen .

Lämna ett svar