Hur man uppgraderar och reparerar en Compaq Laptop

Över tid bärbara datorer kan bli trög eller sluta att fungera så bra som de gjorde när du först köpte dem . Det finns flera sätt att rensa upp en bärbar dator och göra den springa lite smidigare . Alternativen sträcker sig från några knep du kan göra gratis att köpa RAM för datorn . Oavsett vad du gör , en liten bit av någon förbättring eller quick fix kan ta med din bärbara dator tillbaka från graven för en tid . Saker du behöver
RAM
Hard Drive Review, Windows diskar
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Gå till en dator järnaffär och fråga en specialist vilken typ av RAM-minne du behöver för din dator . Eftersom det finns olika typer av Compaq bärbara datorer , det finns olika typer av RAM krävs . Köp rätt RAM .
2

Koppla din bärbara dator från väggen . Vänd den bärbara datorn över och ta bort batteriet .
3

Hitta luckan på baksidan av den bärbara datorn som har en symbol på det som liknar en pinne av RAM . Använd skruvmejseln för att skruva alla skruvar som håller den luckan nere . Var noga med att förvara skruvarna någonstans så att de inte kommer att gå vilse , eftersom de är små .
4

Vänd RAM insidan försiktigt uppåt . Detta kommer att vinkla ut den så att du kan ta tag i det genom sidorna . Ta tag i pinnen försiktigt genom sidorna och skjut RAM sticka ut . Upprepa detta för alla extra RAM-minnen i maskinen .
5

Skjut nya RAM-minnen i RAM -porten . Guldet förbinder ändarna kommer gå i. Tryck RAM ner i kroppen av den bärbara datorn och säkra all spärrarna runt den . Upprepa denna process för eventuella extra pinnar RAM .
6

Skruva luckan igen . Byt ut batteriet och anslut datorn i. Slå på datorn .
Quick Fixar
7

Radera oanvända ikoner på skrivbordet . Detta kommer att frigöra minne för din dator att köra snabbare .
8

Ta bort onödiga program och applikationer . Gå till Start- menyn och välj ” Kontrollpanelen . ” Välj lägg till /ta bort program och skumma för de du kan inte använda . De som du inte använder kan tas bort .
9

Ansök Windows-uppdateringar . Om det finns ett problem med ditt operativsystem , kan Windows redan har en fix för det väntar på dig i deras senaste uppdateringar . För att göra detta , öppna Internet Explorer . Klicka på ” Verktyg ” fliken på den övre menyn och klicka sedan på ” Update ”.
Ersätt en dålig hårddisk
10

Gå till en datorbutik och tala med en specialist om vilken typ av hårddisk du behöver . Eftersom det finns olika Compaq bärbara datorer , det finns olika hårddiskar som kan behövas .
11

Koppla ur datorn och stänga av den . Vänd på datorn och ta bort batteriet .
12

Hitta luckan med symbolen på det som ser ut som en hårddisk . Ta bort skruvarna och förvara dem på en säker plats där de inte kommer att gå vilse .
13

Dra försiktigt ut fliken ovanpå hårddisken för att ta bort den . Det ska glida ut ur kaviteten lätt. Byt ut hårddisken genom att dra den nya på samma sätt den gamla kom ut .
14

tillbaka skruvarna på luckan och batteripaketet . Anslut datorn och slå på den . Sätt Windows-skivor för att installera om operativsystemet . Följ anvisningarna på skärmen tillhandahålls av skivorna .

Lämna ett svar