Hur man testar en Gateway 450ROG Power Board

The Gateway 450ROG laptop har flera kända problem och defekter . Bland de vanligaste är ett vägguttag misslyckas . Tyvärr är kraftkortet integrerade på moderkortet , så om det finns en makt jack fråga , är den enda lösningen att löda på ett nytt vägguttag . Men , eftersom denna modell är känd för att ha många olika frågor , bör du testa datorn för att fastställa orsaken till problemet . Saker du behöver Review, Digital voltmeter
1 skruvmejslar Set Precision
Termiskt fett
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera alla anslutningar till den bärbara datorn , speciellt nätkabeln och se till att de passar riktigt och ordentligt . Titta efter den gröna eller röda ljus på överspänningsskydd beläget i centrum av strömkabeln . Om detta inte är tänd är nätsladden skadas och behöver bytas ut .
2

Sätt den röda kabeln ledning av en digital voltmeter till uttaget på nätadaptern . Se till att den vidrör det inre stiftet . Sätt den svarta ledningen till utsidan av metall nätanslutningskontakten . Slå på spänningen mätaren och kolla efter en ungefärlig 19 – volts läsning , vilket är normalt . Böj sladden runt för att se om effekten läsning förändringar som kan hända när ett brott existerar i nätsladden .
3

Wiggle strömkontakten kabeln på baksidan av den bärbara datorn för att se om den bärbara datorn befogenheter eller börjar driva på . Om du får intermittent ström till den bärbara datorn , och detta påverkas av läget för nätanslutningskontakten på baksidan av den bärbara datorn , indikerar detta ett jack moderkort makt som behöver bytas ut . Du kommer att behöva ta isär den bärbara datorn och att löda en ny pluggen till moderkortet .
4

Ström på Gateway 450ROG och märker att framlyktorna . Om lamporna tänds, utföra ett test video . Slå på den bärbara datorn och lys med en ficklampa på skärmen . Leta efter mycket svaga bilder . Eftersom detta är en äldre bärbar dator , kan bakgrundsbelysningen i skärmen har gått ut . Anslut en extern bildskärm till den bärbara datorn och se om det fungerar . Om du får video , då problemet är video relaterade och kan vara ett grafikkort , skärmen eller bakgrundsbelysningen .
5

Lyssna efter pipande ljud . Detta är CMOS anger vad problemet är . En ljudsignal indikerar att datorn går in i BIOS , tre pip indikerar ett RAM- problem , ett långt och ett kort pip indikerar ett dåligt moderkort , och en ensam kort pip indikerar en fråga lagringsenhet .
6

bort batteriet och ta isär den bärbara datorn genom att först ta bort plasten fronten ovanför tangentbordet . Sätt platt huvud av en skruvmejsel i skarven av denna plast bit och dra upp . Ta bort tangentbordet skruvar och sådana som håller skärmen gångjärn . Titta på Power Board och leta efter skador såsom trasiga , brända eller sipprar motstånd . Detta tyder på en dålig effekt styrelse . Spray tryckluft i moderkortet för att rengöra den från damm och smuts .
7

Ta bort alla skruvar som håller i enheter som hårddisk , cd -enhet och RAM . Ta ut moderkortet ur plasthöljet . Ta bort processorfläkten och blås tryckluft i fläkten . Lägg nytt termiskt fett och ansluta en extern bildskärm till rätt moderkort porten för att se om du får någon typ av bild eller makt . Slå på strömbrytaren och vänta för att se om processorfläkten stängs . Om fläktarna har ingen makt , är inkörsporten moderkortet skadas . Om fansen vänder bara något , då kraften problemet orsakas av vägguttag .

Lämna ett svar