Hur man tar bort Blank och icke – tomma celler från ett filter i Excel

Microsoft Excel-program , som är en del av Microsoft Office- programsvit , kan du manipulera data i kalkylblad med hjälp av en funktion som kallas Autofilter . Med Autofilter kan användare välja att visa eller dölja celler som innehåller vissa typer av uppgifter . Till exempel kan du ställa in ett filter för att ta bort antingen alla celler som är tomma eller alla celler som är icke – tom . Saker du behöver
dator som kör Windows XP eller senare
Microsoft Excel 2003 eller senare
Visa fler instruktioner
1

Öppna Microsoft Excel-kalkylblad som du vill filter .
2

Markera cellområdet som du vill inkludera i filtret . Du kan markera flera celler genom att klicka medan du håller ner ” Shift ” -tangenten .
3

Öppna ” Data ” -menyn längst upp i fönstret , expandera ” Filter ” undermenyn och välj ” Autofilter . ” Detta kommer att lägga till en pil -knapp till toppen av varje markerad kolumn .
4

Klicka på pilknappen i en av kolumnerna och väljer ” (Tomma ) ” från drop -down menyn för att visa alla tomma celler och ta bort alla icke – tomma celler .
5

Klicka på pilknappen i en av kolumnerna och väljer ” ( Ifyllt ) ” från rullgardinsmenyn för att vända den åtgärden . Nu är alla icke – tomma celler visas och alla tomma celler kommer att tas bort . Gå tillbaka till ” Data ” -menyn och avmarkera ” Autofilter ” för att ta bort filtren och se alla
6

cellerna igen .

Lämna ett svar