Hur man startar Scan Disk i Windows XP i felsäkert läge

Tidiga versioner av operativsystemet Windows ingår ett verktyg som kallas ScanDisk . Denna funktionalitet absorberades av Checkdisk i Windows XP . Kontrollera Disk hjälper till att upptäcka , diagnostisera och lösa problem med din dators hårddisk som kan göra ditt system instabilt eller resultera i dataförlust . För att köra en scan , Check Disk behöver exklusiv tillgång till en enhet . Starta datorn i felsäkert läge är användbart när man försöker diagnostisera ett problem eftersom processen laddar bara de filer och drivrutiner som behövs för att köra Windows XP . Instruktioner
1

Stäng av datorn genom att klicka på ”Start ” -menyn , välja ” Shut Down ” och plocka ” Starta om datorn” från rullgardinsmenyn .
2 Tryck ” F8 ” så fort datorn startas om för att starta i felsäkert läge . Om datorn börjar ladda Windows , låt processen klar , starta om igen och var noga med att trycka på ” F8 ” tangenten innan Windows börjar ladda.
3

Använd nedåtpilen välj ” felsäkert läge ” från Windows Advanced Options listan och tryck på ” Enter ” om du inte har särskilda skäl för att välja ” felsäkert läge med nätverk . ” Båda alternativen kommer att fungera , men ” felsäkert läge med nätverk ” laddar delmängd av förare som är nödvändiga att köra Windows-nätverk och dessa är onödiga för Check Disk .
4

vänta på att systemet att helt avsluta starta i felsäkert läge . När din felsäkert läge skrivbordet visas , klicka på ”Start ” -menyn och välj ” Den här datorn ”.
5

Högerklicka på ikonen för den disk som du vill skanna och välj ”Egenskaper ”. Välj ” Verktyg ” fliken .
6

Välj ” Kontrollera nu ” under Felkontroll . Välj ”Sök efter och försök att reparera skadade sektorer , ” om du inte har särskilda skäl för att välja ett annat alternativ , och klicka sedan på ” Start . ” Check Disk kommer att skanna din hårddisk för fel .

Lämna ett svar