Hur man sparar dina datorfiler – genom att bränna dem

En titt på titeln och några ” smarta ” killen kommer att säga , ” Bränn dina filer : det är lätt ! Vi ska bara hälla tändvätska på den och satte dem i brand . Ha ha ! ” I verkligheten dock , om du förlorar alla dina filer eftersom du inte backa upp dem och förvara dem på ett säkert sätt , kommer ingen att skratta då . Om du inte har sparat filerna och lagras backupen på en säker plats , kommer att gå förlorade med liten chans att återhämta sig . Följ dessa steg och du kommer att kunna återställa din ersättare dator med alla filer och sinnesfrid, på din säkerhetskopia på CD , DVD , flash-minnen eller någon kombination . Saker du behöver
dator med Data Internet Business och bildfiler över din dator
Bra , pålitlig Burn programvara bra anti – virus scanner programvara Skriv – kompatibla CD /DVD-enhet
tomma CD , DVD , Jump Drive
Märkpenna och /eller etiketter
värdeskåp i en bank
Visa fler instruktioner
1

för att på ett adekvat förbereda sig för det oväntade , men i vissa fall oundvikliga hårddiskkrasch , måste du ha en plan . En backup plan behövs för att skydda åratal av minnen , viktiga data, filer , bilder , låtar och andra objekt du har sparat på datorn . Hålla huvudet i sanden och hoppas ” den dagen ” aldrig kommer att komma i din livstid är ett meningslöst liv i förnekelse . Innan den dagen kommer , får en handlingsplan . Bestäm idag att du säkerhetskopierar dina filer och lagra dem på ett säkert sätt . Använd bra verktyg och programvara för att säkerställa att jobbet är klart och säkert , från oönskade skadedjur , trojaner och liknande som kan lifta med säkerhetskopierade data och skruva upp dina data när du minst anar det .
2 När du har samlat dina nödvändiga objekt som de i ” måste ha ”-kolumnen här , se till att din bränna programvara är adekvat och up-to -date . Författaren valde att använda gratis brännarprogram för att starta sin säkerhetskopiering processen och har haft stor framgång . Se Resurser nedan för att hitta ett bekvämt och lätt att följa filen bränning . Fortsätt sedan till nästa steg .
3

När du har den typ av bränna programvara du föredrar och ett bra virusskydd, kör skannern ( s ) även om du kanske har ett schema för att göra detta en gång om dagen eller en gång i veckan . Denna extra försiktighetsåtgärd kommer att skydda vad du säkerhetskopierar och varmt inbjuda en oönskad virus att rida ” piggyback ” på dina filer . Vissa virus och skadliga buggar har varit kända för att smyga in på säkerhetskopierade filerna och förstöra vad du strävar efter att skydda . Det är viktigt att notera att du uppdaterar din virusprogram i ljuset av de många misstänkta definitioner som kan döda våra datorer och filer .
4

Vid denna punkt , är du redo att bränna filer till lagring enheter. Storleken på ditt val beror på hur många filer som du säkerhetskopierar . Det enda tidiga datorer hade att välja mellan var diskettenheten , som en del läsare kommer inte ens veta genom att titta på vad det är tänkt att göra . Idag , den diskettenheten , genom jämförelse , kunde bara lagra ungefär 1,44 megabyte data . Om du bara har en gigabyte filer , skulle du behöver nästan tusen disketter . CD-skivan kan helt enkelt vara en write -only eller rewrite – stånd version som kan lagra nästan 650 megabyte eller cirka 75 minuters datakapacitet .
5

annat val för lagring skulle vara dvd , som kan lagra sex gånger data på en CD , eller cirka 4,7 gigabyte lagringsutrymme . Som översätter till cirka två timmar av komprimerade data, inklusive MP3 och hög filer densitet foto . Även CD och DVD kan förväxlas , är beviset på lagringskapacitet .
6

nyaste lagring på marknaden idag är den kompakt och mångsidig hoppa enheten . Även om DVD kan lagra upp till fem gigabyte , kommer hoppa enhet ofta med ett skyddande lock och rem för att bära enheten runt halsen . Mycket portabel och lätt att transportera !
7

Vissa människor kan investera i en separat , extern enhet som erbjuder många ytterligare lagringsmöjligheter . Den näst sista detalj är att ordentligt markera toppar disken och luckan vid återlämna den till dess rättmätiga ägare .
8

Det sista steget är att få ett värdeskåp eller kassaskåp där dina data kan hämtas oskadd och bort från hotet om brand eller annan olycka . De flesta större banker erbjuder bankfack av varierande längd och är nominellt i sina arvoden jämfört med fördelarna med att hålla på dessa filer . Den bränna programvara , liksom författaren – rekommenderade Express Burn från NCH , är riktigt lätt att följa och mycket hjälpsamma . Ganska snart kommer du att bli en professionell office auktoritet och förespråkare för att bränna dina filer innan det är försent ! Bränna dina filer slår blåser din stack när du av misstag får ” bränd ” med en hårddiskkrasch .

Lämna ett svar