Hur man skapar en enkel mall System i PHP

Skapa ett mall -system i PHP är mycket användbar . En mall systemet separerar verksamheten och display logik och håller koden väl separerade , lättare att dokumentera och testa och mer hanterbar . Detta åstadkoms genom att hålla affärslogik , t.ex. databasfrågor och databehandling , och display -kod i separata filer . När affärslogik fil körs , det tar hand om alla logik och , istället för att visa HTML-koden direkt laddar displayen filen och skickar den datan för den till format och display. Instruktioner
1

Skapa en ny fil och öppna den med en textredigerare . ? Kopiera och klistra in koden nedan i filen och spara den som ” . Template.php ”

klassmall {

offentliga $ värden ;

allmänheten $ file ,

public function __ construct ( $ file = ” , $ värden = array ( ) ) {

$ this – > file = $ file ;

$ this-> värden = $ värden ,

}

public function output ( ) {

ob_start ( ) ;

inkluderar ( $ this – > file ) ;

$ ut = ob_get_clean ( ) ;

echo $ ut ,

} }
2

Skapa en ny fil och öppna den med en textredigerare . I början av filen , kör PHP : s ” require_once ” funktionen med ” template.php ” som parameter . Kör ditt affärslogik som du gör på en vanlig sida . Skapa en ny ” mall ” objekt med hjälp av PHP : s ” nya ” syntaxen med sökvägen till displayen sida som parameter . Ställ in ” Template ” objektets ” värden ” egendom med värden som ska skickas till displayen sidan . Mata ut visningen sidan genom att anropa objektets ”output ”-metoden . Här är ett exempel :

require_once ” template.php ” ,

//… ? Logiken här

$ mall = ny mall ( ’ layout.php ’);

$ template- > värden [ ’ title ’ ] = ” Min sida ” ;

$ template- > värden [ ’ namn ’ ] [ ] = ” Jacob ” ,

$ template- > värden [ ’ namn ’ ] [ ] = ” John ” ,

$ mall – > -värden [ ’ namn ’ ] [ ] = ” Tony ” ,

$ template- > utgång ( ) ;
3

displayen koden , skapa en ny fil med det namn som används i föregående steg , och öppna filen med en textredigerare . Skriv kod för att formatera och visa de värden som den affärslogik sidan . Värdena lagras i ” $ this-> värden . ” Här är ett exempel : ?

Värden [ ’ title ’ ] ; >

namn

    värden [ ’ namn ’] som $ name ) { ? >

  • Addera ditt

Lämna ett svar