Hur man skapar 3D- text i Adobe Photoshop CS2

Typografi är utan tvekan den viktigaste delen i design . Nyligen har det skett en ökning i användningen av tredimensionella typ behandlingar . Generellt är 3D- text skapas med hjälp av en vektor eller 3D-program som Illustrator eller Xara3D och sedan importeras till Photoshop . Men om allt du har är Photoshop , kan du ändå skapa anpassade tredimensionell text , med hjälp av en metod för att göra din text verkar vara 3D . Saker du behöver
Photoshop
Visa fler instruktioner
1

Skapa ett nytt dokument genom att välja ” File ” och sedan ” Nytt . ” Ställ in dokumentets storlek och upplösning i dialogrutan som visas .
2

Välj ” Text ” verktyget från verktygspaletten ( det ser ut som en serif ” T ” ) .
3

Klicka på dokumentet och skriv din text . Ange teckensnitt och färg innan vi går vidare till nästa steg .
4

Applicera några texteffekter som du vill genom att markera din text och klicka på skev text -knappen i verktygsfältet längst upp på skärmen . Knappen visar en huvudstad ” T ” med en välvd linje undertill . Alternativt kan du använda verktyget Flytta ( ser ut som en svart pil ) och klicka på en av de hörnnoderna , högerklicka sedan på samma nod för att komma åt en fluga -meny med olika perspektiv och snedvridningseffekterna .
5

Öppna lagerpaletten och döpa ditt textlager ” Bottom ”.
6

Markera textlagret i lagerpaletten och tryck ” Ctrl ” och ” J ” för att kopiera skiktet. Döp lagret ” Top . ”
7

Markera texten på undersidan genom att dubbelklicka på ” T ” -ikonen till vänster om lagret i paletten Lager. Ändra textfärgen till en mörkare nyans än den ursprungliga färgen . Denna bottenskiktet kommer att förvandlas till sidorna av din 3D- text , så du vill ha det mörkare för att skapa en skuggeffekt . Markera botten , mörkare text och använd pilarna på tangentbordet för att placera den där
8

du vill ner i din 3D- text för att vara . I de flesta fall kommer du vill flytta ner det och lite till höger . Ju längre ner du flyttar den , ju högre din text kommer att visas .
9

Gör en kopia ( ” Ctrl ” och ” J ” ) i både de övre och undre skikt . Ordna lagren i denna ordning : . Top , Top Copy , Bottom Kopiera , sedan nedre
10

Välj ” Botten Copy ” lagret och duplicera det cirka 60 gånger genom att upprepade gånger trycka ” Ctrl ” och ” J. ”
11

Bläddra till toppen av paletten Lager och välj ” Top Copy ” skikt ( vilket borde vara den andra uppifrån ) . Bläddra sedan till botten av lagerpaletten , håll nere ” Shift ” -tangenten och välj ” Botten Copy ” skikt ( vilket borde vara det andra skiktet från botten ) . Denna åtgärd bör belysa alla lager mellan de övre och undre skikt .
12

Högerklicka på de markerade lagren och klicka på ” Link Layers . ”
13

gå till Layer menyn längst upp på skärmen , sedan distribuera Linked , och slutligen välja ” Vertikala Centers . ” Upprepa och välj ” Horisontell Centers . ” Detta borde skapa en illusion av 3D- text . Om dina kanter är hackiga , behöver du fler skikt exemplar mellan det övre och undre lagret .
14

Gå till Layer menyn igen och välj ” Merge länkad . ” Detta kommer att kombinera all mitten lager till ett enda lager .

Lämna ett svar