Hur man löser Freeze PC mus

Fastställa orsaken till en frusen dator mus kan vara svårt och tidskrävande . Det är väldigt frustrerande att flytta runt musen bara att inse ingenting händer på skärmen . Markören kan ha fastnat , och ibland hela systemet är i ett tillstånd av suspension . Nyare optiska och trådlösa inmatningsenheter verkar vara mer benägna att PC fryser . Frågor som otillräckligt minne , konflikter program och maskinvarufel kan alla orsaka problem . Saker du behöver
Ytterligare dator och mus
musdrivrutiner
Bomullstussar
Bomullsswabs
tvättsprit
Visa fler instruktioner
Rengör PC mus

1

för en vanlig styrkula mus , koppla bort musen , vänd på den och sedan vrida låsringen moturs för att ta bort det . Avlägsna trackball inuti musen .
2

Rengör trackball med varmt vatten och torka noga . Rengör rullarna inne i musen med en bomullstuss doppad i tvättsprit . Byt trackball , sedan säkra med låsringen .
3

Rengör utsidan av musen med tvättsprit och en bomullstuss . För en optisk eller trådlös mus , rengör undersidan av musen och ytan det sitter på med en fuktig trasa .
Lösa maskinvaruproblem
4

Kontrollera att musen är korrekt ansluten . Den kontakten är antingen USB eller PS /2 . En PS /2 kontakten är färgkodade grön och kan bara sättas in i en riktning . Kontrollera om det finns böjda eller brutna stift eller skador , sedan försiktigt in den i , och se till att anslutningen är säker . Starta om datorn .
5

Anslut musen till en annan dator och starta sedan om datorn . Om musen fungerar efter att testa det på en annan dator , är problemet troligen med din dator eller operativsystem . Också , försök med en annan mus på datorn . Om det inte finns någon dator frysa , är musen inte fungerar förmodligen .
6

Växla till en annan USB-port . Ibland mus frysa inträffar om musen är ansluten till en USB- hubb . Anslut musen direkt till en av USB- portarna på din dator . Prova olika portar tills du hittar en som fungerar .
7

Byt batterier . Om du har en trådlös mus , byt ut batterierna mot nya . Försök också att använda en annan typ av musmattan . Ibland ytdefekter kan störa funktionen hos en trådlös eller optisk mus .
8

Installera mer RAM eller minne . Om datorn inte har tillräckligt med minne , kan PC-mus fryser inträffa när du kör resurskrävande program . Installera mer RAM-minne kommer att hjälpa din dator att köra mer effektivt .
Lösa problem med program
9

Kontrollera enhetskonflikter . När du installerar en annan enhet på din dator , kan det strida ibland med en datormus . Ta någon ny hårdvara och drivrutiner som du har installerat , starta därefter om datorn .
10

Installera drivrutiner PC-mus . I Windows , öppna ” Kontrollpanelen ” och sedan ” System ”. Välj ” Enhetshanteraren ” fliken och sedan bläddra till och markera med musen . Avinstallera alla drivrutiner som är listade . Koppla ur musen och starta om datorn . Anslut musen igen , starta om systemet och sedan låta Windows installera om drivrutinerna om du blir ombedd .
11

bort virus . PC mus frysa och andra allvarliga problem kan orsakas av virus lurar på din system.Set programmet att köra en fullständig genomsökning varje 24 timmar . Se också till att virusdefinitionerna uppdateras regelbundet .
12

Stäng av video acceleration . Ibland video acceleration kan orsaka frysning PC mus . Gå till ” Kontrollpanelen ” och klicka sedan på ” Display ” och sedan ” Ändra bildskärmsinställningar . ” Klicka på ” Avancerade inställningar ” -knappen , och sedan på ” Performance ”-fliken . Ställ acceleration reglaget till ” None ” och sedan starta om. Upprepa processen att flytta reglaget uppåt ett snäpp tills du har den maximala acceleration utan mus frysa .

Lämna ett svar