Hur man konfigurerar en USB- port för att läsas som en parallellport

Många nyare datorer , speciellt bärbara datorer , inte längre komma med inbyggda parallella portar . Detta betyder inte att du måste byta ut alla dina gamla parallellport baserade kringutrustning såsom äldre skannrar och skrivare . En enkel och billig parallell – till – USB-adapter kan användas för att ansluta dessa enheter till en dator med en USB -port , vilket gör att operativsystemet att se enheten precis som det skulle med en inbyggd parallellport . Saker du behöver
dator med en USB- port
Parallell – till – USB -adapter
Peripheral använder en parallell port , t.ex. en skanner eller skrivare
Visa fler instruktioner
Procedure
1

Anslut USB- änden av parallell – till – USB -adaptern till datorns USB -port . Detta är en liten rektangulär öppning på datorn. Pluggen bör passa enkelt och utan kraft . Om kontakten inte kommer in i porten , kan det vara upp och ner .
2

Anslut den parallella änden av parallell – till – USB -adaptern till den perifera . Äldre scanners och skrivare är de vanligaste kringutrustning som använder parallella portar .
3

Slå på datorn och kringutrustning på . Enheten kommer att visas på datorn som om den vore ansluten till en inbyggd parallellport . ( Observera att du fortfarande kan behöva gå igenom ” Lägg till skrivare ” guiden eller installera drivrutiner innan apparaten är användbar , precis som du gör med en inbyggd parallellporten . )

Lämna ett svar