Hur man installerar FreeBSD på en bärbar dator

FreeBSD är ett fritt Unix – baserade operativsystem . Även om du kan använda den på hemdatorer , är en av de vanligaste applikationerna för FreeBSD på webbservrar . Om du är intresserad av webbutveckling och förvaltning , kan du vara intresserad av att installera FreeBSD på din egen dator så att du kan lära dig att hantera en webbserver i ett lågt tryck miljö för din framtida karriär . Du kan hämta och installera FreeBSD på nästan vilken bärbar dator . Saker du behöver
tom inspelningsbar CD
Visa fler instruktioner
Få FreeBSD Disc Image
1

in en tom inspelningsbar CD-skiva i en dator med Internetuppkoppling och en CD-eller DVD-brännare . Öppna webbläsaren och navigera till FreeBSD hemsida via länken i ” Resurser” .
2

Klicka apelsinen ” Get FreeBSD Nu ” knappen .
3

Klicka på den röda ” ISO ” -länken under den senaste FreeBSD versionsnummer bredvid den typ av processor i datorn . Klicka på länken bredvid ” i386 ” om du vill installera 32 – bitars versionen , välj ” amd64 ” om du har någon 64 – bitars processor utom Intel Itanium och vill installera 64 – bitars versionen , och välj ” ia64 ” om du har en Intel Itanium -processor . Resten av den här artikeln handlar specifikt med i386 version av FreeBSD , men installationen för andra versioner av FreeBSD är likartad .
4

Klicka på länken för att ladda ner ” FreeBSD – 8.1 – RELEASE – i386 – disc1.iso ” och spara den resulterande filen till skrivbordet .
5

Bränn bilden till en tom skiva med din favorit skivbrännarprogram när nedladdningen är klar . I Windows 7 kan du högerklicka på filen och välj ” Bränn skivavbildning . ”
Installera FreeBSD
6

få de färdiga FreeBSD skiva till den bärbara datorn som du vill installera operativsystemet . Starta om datorn . När du uppmanas att trycka på en knapp som ” Del ” för att välja startenhet , trycker du på den och väljer CD-eller DVD-enheten . Låt en liten stund för FreeBSD installationsprogrammet att ladda .
7

Tryck ” 1 ” på tangentbordet för att välja ” Boot FreeBSD ” från menyn .
8

Välj ditt land med hjälp av piltangenterna och tryck sedan på ” Enter ”.
9

Välj ” Standard ” och tryck på ” Enter ” två gånger .
10

Tryck ” A ” att använda hela hårddisken för FreeBSD och tryck sedan på ” Q ” för ” Finish . ”
11

Välj ” Installera FreeBSD Boot Manager ” och tryck på ” Enter ” två gånger .
12

Tryck ” A ” för att partitionera hårddisken automatiskt och tryck sedan på ” Q ” för ” Färdig . ”
13

Välj ”User ” för att installera de vanligaste komponenterna i FreeBSD på datorn , eller välj ”Alla ” för att installera alla valfria komponenter . Tryck ” Enter ”.
14

Välj det språk som du vill FreeBSD använda för operativsystemets dokumentation . Tryck på ” Enter ”.
15

Välj ” Ja” eller ” Nej ” för att ange om du vill att FreeBSD installation verktyget för att hämta ytterligare användbara verktyg för din dator . Detta steg kräver 445 MB extra hårddiskutrymme . Tryck ” Enter ”.
16

Välj ” Exit ” och tryck på ” Enter ”.
17

Välj ” CD /DVD ” som källa för FreeBSD installationsfilerna och tryck på ”Enter ”.
18

Välj ” Yes ” för att bekräfta att du är redo att installera FreeBSD och tryck på ” Enter ”. Installationen Verktyget börjar kopiera data från installationsskivan . När processen är klar visas en sista ” Grattis ” meddelande på skärmen . Tryck ” Enter ” för att svara på några frågor om konfigurationen av ditt nätverk och ladda FreeBSD .

Lämna ett svar