Hur man installerar en USB -adapter

USB-adaptrar används för att lägga till funktioner till din dator . Istället för interna installationer , kan du använda en USB -adapter för att skapa en snabb och enkel installation utan att öppna höljet på datorn . USB-adaptrar används ofta för att lägga på kortläsare , trådlös anslutning , Internetuppkoppling och LAN-anslutningar . Du kan också lägga på små mikrofoner och webbkameror med USB-adaptrar . Varje dator med en USB -port kan stödja en USB -adapter . Instruktioner
1

Sätt i CD-skivan som följde med USB -adaptern . Denna CD är nödvändigt att installera drivrutiner och program som används för att köra USB -adaptern . Cd-skivan bör autostart . Om den inte gör det , gå till ” Den här datorn ” och dubbelklicka på namnet på CD i ” Enheter med flyttbara lagringsmedia ” avsnittet .
2

Följ installationsguiden för att installera programvaran . Drivrutiner installeras automatiskt , men mjukvaran kan anpassas . Välj var du vill installera några program , vilka program som ska installeras om det finns flera sådana och vilka funktioner i de program du vill installera.
3

Sätt i USB -adaptern till en ledig USB -port när föranletts av installationsguiden . Installationsprogrammet program och ditt operativsystem känner igen och installerar maskinvaran . Om du inte har programvara att installera , sätt in USB -adaptern i en ledig port och vänta på ditt operativsystem för att automatiskt känna igen och installera det . Du kan behöva ladda ner drivrutiner genom att besöka adapterns tillverkarens hemsida .
4

Klicka ” Finish ” när adaptern har installerats . Du kan bli ombedd att köra och konfigurera adaptern på denna punkt . För att göra detta , kan programmet för USB -adaptern för att starta automatiskt efter installationen är klar . Testa att USB -adaptern fungerar ordentligt och att inställningarna är rätt för dina behov . Till exempel för ett trådlöst USB Internet modem , kommer ett program startar som låter dig ansluta till Internet . Det kommer att finnas en ” Inställningar” för dig att välja hur du uppdaterar programmet och hur du ansluter . Testa anslutningen genom att trycka på ” Anslut ”. Detta kommer att säkerställa din adapter fungerar .

Lämna ett svar